De 13 ani fără maestrul Ion Iancu

Dată

Se împlinesc astăzi 13 ani de când maestrul Ion Iancu a plecat dintre noi. Acesta a fost unul dintre cei mai talentați dirijori ai României. Născut în 1931, în comuna Comloșu Mare din județul Timiș, acesta a studiat canto, dirijat coral, pedagogie și s-a specializat în artă dirijorală, la Berlin, alături de Kurt Sanderling. Ion Iancu a fost solist, cadru universitar, dirijor și a ocupat funcția de director general al Operei din Timișoara în perioada 1992-2000. În cadrul Operei a realizat numeroase premiere, turnee, seri-eveniment. Acesta a fost invitat frecvent la Operele din Chişinău, Skopje, Novi-Sad, pentru ca în 2003 să preia postul de dirijor şi cel de director artistic la Opera din acest oraş. Ca și profesor, Ion Iancu a predat la Universitatea de Vest din Timișoara în perioada 1993-2000.

sursa foto: depositphoto

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Jurnalul Qub – 26 noiembrie 2021

Titlurile zilei: Echipamente medicale pentru Spitalul Județean din Târgu Jiu, 29 noiembrie, zi liberă, Timișorenii, așteptați la Târgul de Crăciun.

QubArena

Despre povețe și cum ne raportăm la ele – QubArena

Despre solidaritate și implicare, despre importanța rugăciunii și cum să facem față vremurilor grele în care trăim, discutăm în această ediție QubArena Alături de Protopopul Protopopiatului Ortodox Timișoara, Părintele Zaharia Pereș.

MozaiQub

Ziua Clinicii Universitare Bega – MozaiQub

Maternitatea Bega din Timișoara a primit binecuvântarea Înalt Preasfințitului Ioan Mitropolitul Banatului.

Transporturi & Turism

Termen de valabilitate al pașaportului de vaccinare

Uniunea Europeană recomandă un termen de expirare de 9 luni a pașaportului de vaccinare, pentru toți cei care vor să călătorească în țările membre.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru