De 13 ani fără maestrul Ion Iancu

Dată

Se împlinesc astăzi 13 ani de când maestrul Ion Iancu a plecat dintre noi. Acesta a fost unul dintre cei mai talentați dirijori ai României. Născut în 1931, în comuna Comloșu Mare din județul Timiș, acesta a studiat canto, dirijat coral, pedagogie și s-a specializat în artă dirijorală, la Berlin, alături de Kurt Sanderling. Ion Iancu a fost solist, cadru universitar, dirijor și a ocupat funcția de director general al Operei din Timișoara în perioada 1992-2000. În cadrul Operei a realizat numeroase premiere, turnee, seri-eveniment. Acesta a fost invitat frecvent la Operele din Chişinău, Skopje, Novi-Sad, pentru ca în 2003 să preia postul de dirijor şi cel de director artistic la Opera din acest oraş. Ca și profesor, Ion Iancu a predat la Universitatea de Vest din Timișoara în perioada 1993-2000.

sursa foto: depositphoto

DISTRIBUIE

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Actualitate

Miss & Mister Timișoara 2024

Competiția de Miss & Mister, precum și Miss & Mister Junior 2024 din data de 03.12.2023
Actualitate

1 Decembrie, la Hunedoara – MozaiQub

Ziua Națională a României va fi marcată la Hunedoara printr-o ceremonie specială și un spectacol folcloric. În același timp, se va da și startul distracțiilor
Actualitate

ATENȚIE! A apărut o nouă campanie de fraudă!-VoxQUB

Poșta Română anunță o nouă tentativă de fraudă prin intermediul SMS-urilor. Multe dintre victime nu au folosit niciodată serviciile Poștei.
Actualitate

Regal folcloric și paradă militară de Ziua Naţională la Craiova – MozaiQub

Craiovenii sunt așteptați vineri, 1 decembrie, să celebreze Ziua Națională a României, pe strada Alexandru Ioan Cuza, în fața Primăriei Craiova, la English Park.

Alte
știri