De 13 ani fără maestrul Ion Iancu

Dată

Se împlinesc astăzi 13 ani de când maestrul Ion Iancu a plecat dintre noi. Acesta a fost unul dintre cei mai talentați dirijori ai României. Născut în 1931, în comuna Comloșu Mare din județul Timiș, acesta a studiat canto, dirijat coral, pedagogie și s-a specializat în artă dirijorală, la Berlin, alături de Kurt Sanderling. Ion Iancu a fost solist, cadru universitar, dirijor și a ocupat funcția de director general al Operei din Timișoara în perioada 1992-2000. În cadrul Operei a realizat numeroase premiere, turnee, seri-eveniment. Acesta a fost invitat frecvent la Operele din Chişinău, Skopje, Novi-Sad, pentru ca în 2003 să preia postul de dirijor şi cel de director artistic la Opera din acest oraş. Ca și profesor, Ion Iancu a predat la Universitatea de Vest din Timișoara în perioada 1993-2000.

sursa foto: depositphoto

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Centru medical la Dudeștii Vechi – VOX

La Dudeștii Vechi are loc astăzi deschiderea oficială a Centrului Medical din localitate, finanțat prin Programul național de dezvoltare locală.

Actualitate

Atenție la caniculă!

Măsurile pe care trebuie să le cunoască atât angajații cat si angajatorii crează conditii de muncă optime, încredere reciprocă, dar și respectarea legilor.
Munca în condiții de caniculă este unul dintre exemple supuse atenției de către Dr. Flavius Cioca, Specialist medicina muncii

Actualitate

Acces online pentru contractele de muncă – VOX

Din 2023, românii îşi vor putea verifica vechimea în câmpul muncii cu doar câteva click-uri pe internet şi vor afla dacă angajatorii le-au plătit contribuţiile către stat.

Actualitate

Embargo Fest, tot mai aproape – VOX

Cea de-a treia ediție a Embargo Fest va avea loc în perioada 12-14 august, la Recaș, în locația Două Dealuri.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru