De 13 ani fără maestrul Ion Iancu

Dată

Se împlinesc astăzi 13 ani de când maestrul Ion Iancu a plecat dintre noi. Acesta a fost unul dintre cei mai talentați dirijori ai României. Născut în 1931, în comuna Comloșu Mare din județul Timiș, acesta a studiat canto, dirijat coral, pedagogie și s-a specializat în artă dirijorală, la Berlin, alături de Kurt Sanderling. Ion Iancu a fost solist, cadru universitar, dirijor și a ocupat funcția de director general al Operei din Timișoara în perioada 1992-2000. În cadrul Operei a realizat numeroase premiere, turnee, seri-eveniment. Acesta a fost invitat frecvent la Operele din Chişinău, Skopje, Novi-Sad, pentru ca în 2003 să preia postul de dirijor şi cel de director artistic la Opera din acest oraş. Ca și profesor, Ion Iancu a predat la Universitatea de Vest din Timișoara în perioada 1993-2000.

sursa foto: depositphoto

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Reabilitarea școlilor, o necesitate – MozaiQub

Aproximativ 15% dintre școlile din România funcționează în două schimburi, iar un procent mic chiar în trei schimburi, și peste 90% dintre ele necesită renovare, potrivit datelor Ministerului Educației.

Actualitate

Restricții eliminate la Aeroportul Internaţional Timișoara – VOX

Aeroportul Internaţional Timişoara „Traian Vuia” a anunţat că se ridică restricţiile referitoare la lichidele din bagajele de mână, aerosoli şi geluri care depăşesc 100 mililitri, iar astfel controlul de securitate devine mult mai rapid şi mai simplu.

Actualitate

Cine beneficiază de pachete cu alimente? – VOX

Primăria Timișoara anunță că din această lună se distribuie din nou pachete cu produse alimentare în cadrul Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate.

Actualitate

Lipsa locuințelor, o problemă majoră – MozaiQub

Tinerețea este o etapă în care se câștigă statutul de adult, statut echivalent cu ideea de încadrare profesională și cu cea de întemeiere a propriei familii.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru