Condițiile de începere a școlii

Dată

Elevii vor participa fizic la cursuri în anul școlar 2021-2022 dacă localitatea în care se află are rata de incidență sub 6 la mie, au anunțat Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu și Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă. Chiar dacă rata de incidență depășește 6 la mia de locuitori, școala nu ar trece integral în online. Masca de protecție rămâne obligatorie în spațiile închise pentru copiii de peste 6 ani. Autoritățile recomandă ca activitățile sportive să se desfășoare în aer liber. Se va decide la nivel local dacă activitățile sportive se pot desfășura în spații închise sau deschise, iar în spațiile închise nu va fi necesară purtarea măștii. Cadrele didactice care nu s-au vaccinat sau nu au trecut prin boală au posibilitatea de a se testa o dată la trei zile cu teste puse la dispoziție de către Direcția de Sănătate Publică. Dacă, însă, refuză și testarea, iar rata de incidență din localitate este peste 6 la mia de locuitori, până la coborârea ratei de incidență, aceștia sunt îndemnați să se odihnească puțin, mai anunță Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Copiii de grădiniță și creșă vor merge în continuare la unitățile de învățământ chiar dacă rata de infectare este peste 6 la mia de locuitori în localitate, dacă aceasta nu este află în carantină. Ministrul mai anunţă că festivităţile de deschidere a anului şcolar vor fi permise, cu anumite condiţii.

sursă foto: unlimitedgroup.com

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Phoenix povestea – QubArena

Filmul Phoenix povestea are loc în 7 decembrie, la Cinema Victoria. Vorbim în această seară, de la ora 19:00, cu Nicolae Covaci, liderul formației Phoenix și Cristian Nema, regizor.

Actualitate

Diagnoza facială – QubConcept

Ce știm despre pielea noastră? De ce este important s aflăm starea de sănătate a pielii și ce produse să alegem pentru îngrijire, aflăm în această seară, la Qub Concept de la Simona Andronovici.

Actualitate

Epilepsia-o boală, nu un stigmat – Rețeta Compensată

Epilepsia este o boală misterioasă ale cărei cauze nu sunt complet elucidate.

Actualitate

Produs în Banat – QubArena

Preocuparea pentru binele comunității capătă încet, încet alte dimensiuni. Oamenii încep sa înțeleagă de ce este nevoie să ne implicăm , să cerem și să fim uniți. Vorbim despre toate acestea și despre mai multe la Qub Arena, cu Cătălin Tiuch, președintele GAL Timișoara.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru