Condițiile de începere a școlii

Dată

Elevii vor participa fizic la cursuri în anul școlar 2021-2022 dacă localitatea în care se află are rata de incidență sub 6 la mie, au anunțat Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu și Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă. Chiar dacă rata de incidență depășește 6 la mia de locuitori, școala nu ar trece integral în online. Masca de protecție rămâne obligatorie în spațiile închise pentru copiii de peste 6 ani. Autoritățile recomandă ca activitățile sportive să se desfășoare în aer liber. Se va decide la nivel local dacă activitățile sportive se pot desfășura în spații închise sau deschise, iar în spațiile închise nu va fi necesară purtarea măștii. Cadrele didactice care nu s-au vaccinat sau nu au trecut prin boală au posibilitatea de a se testa o dată la trei zile cu teste puse la dispoziție de către Direcția de Sănătate Publică. Dacă, însă, refuză și testarea, iar rata de incidență din localitate este peste 6 la mia de locuitori, până la coborârea ratei de incidență, aceștia sunt îndemnați să se odihnească puțin, mai anunță Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Copiii de grădiniță și creșă vor merge în continuare la unitățile de învățământ chiar dacă rata de infectare este peste 6 la mia de locuitori în localitate, dacă aceasta nu este află în carantină. Ministrul mai anunţă că festivităţile de deschidere a anului şcolar vor fi permise, cu anumite condiţii.

sursă foto: unlimitedgroup.com

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Jurnalul Qub – 24 septembrie 2021

Titlurile zilei: Pandemia la zi, Angajații nevaccinați, testați la trei zile, Timișoara într-un program de guvernare participativă, Studenții timișoreni pot primi finanțări pentru deschiderea afacerilor

MozaiQub

Cum încep cursurile la Universitatea Politehnica Timișoara? – MozaiQub

Universitatea Politehnica Timișoara își deschide porțile pentru studenți luni, 27 septembrie. Creșterea numărului de cazuri la nivelul Timișoarei și noile restricții impuse de autorități i-a făcut pe studenți să se întrebe cum va începe noul an universitar.

MozaiQub

Cum încep cursurile la UMF Timișoara? – MozaiQub

Universitatea de Medicină și Farmacie ,,Victor Babeș” din Timișoara a început să își desfășoare activitatea didactică luni, 20 septembrie, studenții trecând în decurs de o săptămână de la predarea exclusiv față în față la un mod de predare hibrid.

MozaiQub

Cum încep cursurile la Centrul Universitar UBB din Reșița? – MozaiQub

Ne aflăm pe ultima sută de metri. Centrul Universitar UBB din Reșița își așteaptă din nou studenții pentru un nou an universitar.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru