Condițiile de începere a școlii

Dată

Elevii vor participa fizic la cursuri în anul școlar 2021-2022 dacă localitatea în care se află are rata de incidență sub 6 la mie, au anunțat Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu și Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă. Chiar dacă rata de incidență depășește 6 la mia de locuitori, școala nu ar trece integral în online. Masca de protecție rămâne obligatorie în spațiile închise pentru copiii de peste 6 ani. Autoritățile recomandă ca activitățile sportive să se desfășoare în aer liber. Se va decide la nivel local dacă activitățile sportive se pot desfășura în spații închise sau deschise, iar în spațiile închise nu va fi necesară purtarea măștii. Cadrele didactice care nu s-au vaccinat sau nu au trecut prin boală au posibilitatea de a se testa o dată la trei zile cu teste puse la dispoziție de către Direcția de Sănătate Publică. Dacă, însă, refuză și testarea, iar rata de incidență din localitate este peste 6 la mia de locuitori, până la coborârea ratei de incidență, aceștia sunt îndemnați să se odihnească puțin, mai anunță Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Copiii de grădiniță și creșă vor merge în continuare la unitățile de învățământ chiar dacă rata de infectare este peste 6 la mia de locuitori în localitate, dacă aceasta nu este află în carantină. Ministrul mai anunţă că festivităţile de deschidere a anului şcolar vor fi permise, cu anumite condiţii.

sursă foto: unlimitedgroup.com

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Rusaliile: Semnificație, tradiție și obiceiuri – MozaiQub

Pogorârea Duhului Sfânt sau Rusaliile este sărbătoarea creștină care comemorează pogorârea Sfântului Spirit asupra ucenicilor lui Hristos și se celebrează anual la 50 de zile după Înviere.

Actualitate

Primăria Timișoara lansează un nou concurs pentru ocuparea unor posturi vacante – VOX

Primăria Timișoara organizează un concurs de recrutare, cu proba scrisă în 4 iulie, pentru ocuparea pe durată nedeterminată a 7 funcții publice de execuție vacante din cadrul Aparatului de Specialitate al Primarului orașului.

Actualitate

Are nevoie jurnalismul de legislație proprie?

De ce avem nevoie de legi bune? Despre legea presei vorbesc la Dialogurile Qub, avocat Luminița Țundrea și Corina Gluhovschi, director QUBTV

Actualitate

S-a încheiat prima etapă a proiectului „Unitate în diversitate- basme românești și africane” – VOX

Cultura și educația sunt factori decisivi pentru dezvoltarea unei comunități, iar dialogul dintre cele două poate contribui la combaterea discriminării și creșterea coeziunii sociale.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru