Condițiile de începere a școlii

Dată

Elevii vor participa fizic la cursuri în anul școlar 2021-2022 dacă localitatea în care se află are rata de incidență sub 6 la mie, au anunțat Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu și Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă. Chiar dacă rata de incidență depășește 6 la mia de locuitori, școala nu ar trece integral în online. Masca de protecție rămâne obligatorie în spațiile închise pentru copiii de peste 6 ani. Autoritățile recomandă ca activitățile sportive să se desfășoare în aer liber. Se va decide la nivel local dacă activitățile sportive se pot desfășura în spații închise sau deschise, iar în spațiile închise nu va fi necesară purtarea măștii. Cadrele didactice care nu s-au vaccinat sau nu au trecut prin boală au posibilitatea de a se testa o dată la trei zile cu teste puse la dispoziție de către Direcția de Sănătate Publică. Dacă, însă, refuză și testarea, iar rata de incidență din localitate este peste 6 la mia de locuitori, până la coborârea ratei de incidență, aceștia sunt îndemnați să se odihnească puțin, mai anunță Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Copiii de grădiniță și creșă vor merge în continuare la unitățile de învățământ chiar dacă rata de infectare este peste 6 la mia de locuitori în localitate, dacă aceasta nu este află în carantină. Ministrul mai anunţă că festivităţile de deschidere a anului şcolar vor fi permise, cu anumite condiţii.

sursă foto: unlimitedgroup.com

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

MozaiQub

Astrologia, o (pseudo)ştiinţă – MozaiQub

Astrologia este o pseudoștiință conform căreia pozițiile relative ale obiectelor cerești ar putea oferi informații despre personalitatea, relațiile umane și alte probleme legate de viața umană.

MozaiQub

Cinematografia: de la origini la modernitate – MozaiQub

Istoria cinematografiei a început în Franța, în 28 decembrie 1895, dată recunoscută pentru că tocmai atunci a fost prezentat pentru prima dată un film, când Antoine Lumiére, din Lyon, a găzduit, la Paris, un show cu imagini în mișcare.

Vox

24 mai – Ziua limbii bulgare – VOX

La data de 24 mai este celebrată Ziua limbii bulgare. În această zi sunt sărbătoriţi Sfinţii Chiril şi Metodie, creatorii alfabetului chirilic, utilizat pentru scrierea în limba bulgară.

Actualitate

Parcul Copiilor din Timişoara – MozaiQub

Parcul Copiilor “Ion Creangă” din Timişoara este unul dintre cele mai mari şi cele mai frecventate parcuri, atât de cei mici, cât şi de părinţii acestora. Cu o istorie ce datează de aproximativ 160 de ani, parcul a trecut prin mai multe etape până să ajungă la forma la care este astăzi.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru