Clasele cu prea puţini elevi, desfiinţate în judeţul Dolj

Dată

Unităţile de învăţământ din judeţul Dolj trebuie să corecteze planul de şcolarizare şi să renunţe la clasele pentru care nu au suficienţi copii pentru a funcţiona.
În cazul liceelor şi al şcolilor profesionale care nu au suficienţi elevi pentru o anumită specializare, aceştia vor fi transferaţi în unitate dacă mai există o clasă cu acelaşi profil sau la cele mai apropiate şcoli profesionale sau licee care au specializarea respectivă, a precizat inspectorul şcolar general, Daniel Ion.
Deşi pentru anul şcolar în curs s-au prevăzut peste 92.000 de elevi, în statistici figurează doar puţin peste 86.000.
Numărul efectiv al elevilor dintr-o clasă este stabilit prin Legea Educației astfel: la învățământul preșcolar, grupa cuprinde în medie 15 copii, la învățământul primar, clasa cuprinde în medie 17 şcolari, în învățământul gimnazial media este de 22 de elevi, iar în învățământul liceal și profesional, este prevăzută o medie de 24 de elevi.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Jurnalul Qub – 27 octombrie 2021

Titlurile zilei: Lugojul, groapa de gunoi a italienilor, Stații de încărcare electrice la Rânca, Accesul mai ușor spre Cheile Băniței, Nou examen pentru directorii de școli.

Justiție

Lugojul, groapa de gunoi a italienilor

În această săptămână, nu mai puțin de 100 de tone de deșeuri au fost descărcate ilegal pe o platformă betonată din Lugoj

Transporturi & Turism

Reabilitarea căilor ferate din Caraş-Severin

CFR Timişoara scoate la licitaţie o ofertă de aproape 90.000 de euro pentru lucrări de decolmatare a albiilor râurilor la podurile şi podeţele feroviar

Transporturi & Turism

Stații de încărcare electrice la Rânca

Zona montană Rânca va beneficia în viitorul apropiat de stații pentru încărcarea vehiculelor electrice.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru