Clasele cu prea puţini elevi, desfiinţate în judeţul Dolj

Dată

Unităţile de învăţământ din judeţul Dolj trebuie să corecteze planul de şcolarizare şi să renunţe la clasele pentru care nu au suficienţi copii pentru a funcţiona.
În cazul liceelor şi al şcolilor profesionale care nu au suficienţi elevi pentru o anumită specializare, aceştia vor fi transferaţi în unitate dacă mai există o clasă cu acelaşi profil sau la cele mai apropiate şcoli profesionale sau licee care au specializarea respectivă, a precizat inspectorul şcolar general, Daniel Ion.
Deşi pentru anul şcolar în curs s-au prevăzut peste 92.000 de elevi, în statistici figurează doar puţin peste 86.000.
Numărul efectiv al elevilor dintr-o clasă este stabilit prin Legea Educației astfel: la învățământul preșcolar, grupa cuprinde în medie 15 copii, la învățământul primar, clasa cuprinde în medie 17 şcolari, în învățământul gimnazial media este de 22 de elevi, iar în învățământul liceal și profesional, este prevăzută o medie de 24 de elevi.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

De ce nu învățăm din greșeli? – QubArena

Am învățat ceva din pandemie? Despre informare și dezimformare, cu prof. univ. dr.Emilian Popovici, vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie

Actualitate

Vămile – rolul și importanța lor – MozaiQub

Istoria vămii se remarcă din antichitate, când țările au început să își stabilească granițele și să perceapă taxe pe bunurile care treceau prin acestea.

Actualitate

Funcțiile sistemului osos și cele mai frecvente afecțiuni ale acestuia – Rețeta Compensată

Durerile articulare reprezintă o reală problemă pentru persoanele suferinde deoarece provoacă dureri intense la utilizarea articulației respective, le îngustează spectrul de activități provocând inclusiv stări anxioase sau depresive.

Actualitate

Veszprem a devenit prima Capitală Europeană a Culturii – MozaiQub

Primul dintre cele trei orașe europene care vor avea în acest an titlul de Capitală Europeană a Culturii, orașul Veszprem din Ungaria, a inaugurat oficial sărbătoarea culturală, cu câteva săptămâni înaintea Timișoarei.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru