Clasele cu prea puţini elevi, desfiinţate în judeţul Dolj

Dată

Unităţile de învăţământ din judeţul Dolj trebuie să corecteze planul de şcolarizare şi să renunţe la clasele pentru care nu au suficienţi copii pentru a funcţiona.
În cazul liceelor şi al şcolilor profesionale care nu au suficienţi elevi pentru o anumită specializare, aceştia vor fi transferaţi în unitate dacă mai există o clasă cu acelaşi profil sau la cele mai apropiate şcoli profesionale sau licee care au specializarea respectivă, a precizat inspectorul şcolar general, Daniel Ion.
Deşi pentru anul şcolar în curs s-au prevăzut peste 92.000 de elevi, în statistici figurează doar puţin peste 86.000.
Numărul efectiv al elevilor dintr-o clasă este stabilit prin Legea Educației astfel: la învățământul preșcolar, grupa cuprinde în medie 15 copii, la învățământul primar, clasa cuprinde în medie 17 şcolari, în învățământul gimnazial media este de 22 de elevi, iar în învățământul liceal și profesional, este prevăzută o medie de 24 de elevi.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Șoferii prinși sub influența drogurilor sau a alcoolului nu vor mai putea conduce – VOX

Șoferii prinși sub influența drogurilor sau a alcoolului nu vor mai putea conduce o perioadă de până la 10 ani, conform unui proiect de lege depus de parlamentarul Robert Cazanciuc.

Actualitate

Peste 4.000 permise de ședere, emise în județul Timiș – VOX

Aproximativ 4000 permise de ședere pentru diferite scopuri și peste 1200 de avize de angajare în muncă au fost emise de polițiștii de imigrări din Timiș în primele opt luni ale acestui an.

Actualitate

Produsele cosmetice – benefice sau nocive? – MozaiQub

În ziua de astăzi, machiajul este un element esențial în completarea ținutei de zi cu zi, fie că vorbim doar despre folosirea unui ruj discret, a unui rimel, până la nelipsita cremă de față sau deodorant sau parfum, însă multitudinea de produse disponibile de pe piață, poate îngreuna alegerile atunci când vine vorba despre alegerea unui produs în defavoarea altuia.

Actualitate

De vorbă cu Radu Almășan – Povești cu cântec

Pentru melomanii pasionați de muzica autohtonă, numele lui Radu Almășan este bine-cunoscut.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru