Castelul Huniade, încă un pas spre restaurare

Dată

Institutul Național al Patrimoniului a reușit să finalizeze documentația necesară pentru demararea restaurării Castelului Huniade. Între Institut și Consiliul Județean Timiș există un protocol, dar a expirat. Administrația județeană a aprobat prelungirea acordului și preluarea proiectului. De vină pentru întârziere ar fi fost birocrații de la București, de la Comisia Națională a Monumentelor. Castelul Huniade este cea mai veche clădire din Timişoara. În curtea interioară s-au descoperit zidării datând din anul 1307. Odată cu finalizarea restaurării, Muzeul Național al Banatului se va întoarce acasă, în prezent fiind găzduit de Bastionul Theresia.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Phoenix povestea – QubArena

Filmul Phoenix povestea are loc în 7 decembrie, la Cinema Victoria. Vorbim în această seară, de la ora 19:00, cu Nicolae Covaci, liderul formației Phoenix și Cristian Nema, regizor.

Actualitate

Diagnoza facială – QubConcept

Ce știm despre pielea noastră? De ce este important s aflăm starea de sănătate a pielii și ce produse să alegem pentru îngrijire, aflăm în această seară, la Qub Concept de la Simona Andronovici.

Actualitate

Epilepsia-o boală, nu un stigmat – Rețeta Compensată

Epilepsia este o boală misterioasă ale cărei cauze nu sunt complet elucidate.

Actualitate

Produs în Banat – QubArena

Preocuparea pentru binele comunității capătă încet, încet alte dimensiuni. Oamenii încep sa înțeleagă de ce este nevoie să ne implicăm , să cerem și să fim uniți. Vorbim despre toate acestea și despre mai multe la Qub Arena, cu Cătălin Tiuch, președintele GAL Timișoara.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru