Arta digitală în România

Dată

România intră tot mai mult pe piaţa artei digitale. Artişti locali, dar şi asociaţii internaţionale îşi tranzacţionează produsele în spaţiul virtual. Vorbim despre NFT, adică artă care nu se poate copia, nu se poate atinge şi se vinde numai online. Proprietarul este deţinătorul unui cod care atestă existenţa conținutul digital şi nu a unui obiect în sine. Vorbim însă nu doar de animaţii grafice, ci despre orice material multimedia. De la fotografii şi muzica până la clipuri video. Dacă ești un artist digital şi dorești să transformi un material într-un NFT, singura modalitate prin care ai putea să o vinzi ar fi printr-o platformă special dedicată vânzării de artă digitală, iar plata s-ar putea face numai cu cryptomonede. Cei care doresc să cumpere sau să vândă lucrări de artă digitală trebuie să ştie că au nevoie de un portofel digital cu cryptomonede şi să fie atenţi la platformele de vânzare, care percep taxe de până la 15% din valoarea NFT-ului pentru o singură tranzacţionare.

sursă foto: www.playtech.ro

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Machu Picchu, povestea unui oraş pierdut – MozaiQub

În 24 iulie 1911, a fost redescoperit Machu Picchu, „oraşul pierdut al incaşilor”, de către arheologul american Hiram Bingham.

Actualitate

Ştefan Luchian: pictorul sufletului românesc – MozaiQub

Astăzi, 28 iunie, se împlinesc 106 de ani de la trecerea le cele veşnice a pictorului Ştefan Luchian, remarcabil reprezentant al artei moderne româneşti.

Actualitate

Seceta şi recolta din România – VOX

Seceta cauzată de temperaturile neobișnuit de mari afectează recolta din România.

Actualitate

Cele mai mici preţuri la carburanţi – VOX

La finalul acestei săptămâni, adică de la 1 iulie, se anunță ieftiniri ale carburanților. Executivul a anunțat un minus de 50 de bani atât la benzină, cât și la motorină, care ar urma să se aplice direct la pompă, cu toate acestea, preţul carburanţilor rămâne unul ridicat.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru