Aproape 1.000 studenți cu bursă socială la Universitatea din Craiova

Dată

Universitatea din Craiova are în acest an aproape 1.000 studenţi care beneficiază de bursă socială. Pentru aceşti tineri universitatea face şi o achiziţie de laptop-uri şi echipamente de calcul mobile în valoare de peste trei milioane lei. Bursele sociale se acordă studenţilor care învaţă în regim bugetat la programele de licenţă şi master. Pentru a primi bursa socială, unul dintre criterii este venitul. Pot beneficia de bursă socială studenții a căror familie nu a avut în ultimele 3 luni, un venit net mediu pe membru de familie mai mare decât salariul minim net pe economie. Pentru acest an universitar este luat în calcul venitul de 1.386 lei/lună. De bursă socială pot beneficia şi studenții orfani, respectiv pentru care s-a dispus ca măsură de protecție plasamentul, cei proveniți din case de copii. Beneficiari de bursă sunt şi studenţii cu diferite boli precum TBC, cei care suferă de diabet, boli maligne, insuficienţe renale cronice, studenții cu handicap permanent, grav sau accentuat certificat. Bursele sociale se acordă pe durata studiilor, până la împlinirea vârstei de 35 de ani. Cuatumul bursei sociale se stabileşte de către Senatul Universităţii din Craiova. Pentru aceşti studenţi, Universitatea din Craiova achiziţionează laptop-uri şi echipamente de calcul mobile în valoare de peste trei milioane de lei, pentru a le da acces la educaţie, mai ales că în perioada pandemiei o bună parte dintre activităţile de învăţare se desfăşoară online.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Genetica medicală și bolile rare – Rețeta Compensată

Așa numitele “boli rare” sunt boli care afectează un mic număr de persoane şi apar probleme foarte specifice legate de raritatea lor.

Actualitate

Rețelele sociale și stima de sine – MozaiQub

Tehnologie Viteză. Rețele de socializare. Toate acestea sunt interconectate, iar tranziția între viața reală și socializarea virtuală s-a făcut într-un ritm accelerat.

Actualitate

Cum recuperăm adevărul Revoluției din Decembrie 1989? – QubArena

IRRD ar putea să devină inițiatorul scoaterii adevărului la suprafață despre Decembrie 1989.

Actualitate

Istoria capitalelor culturale – MozaiQub

Programul Capitala Culturala a Europei a apărut/ a fost înființat/ a luat naștere în 1985, când ministrul grec al culturii, Melina Mercouri, și ministrul francez al culturii, Jack Lang, au propus ideea de a desemna anual un oraș ca simbol cultural al Uniunii Europene.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru