Admiterea în şcolile de poliţie

Dată

Începând cu luna aprilie 2022, tinerii care vor candida pentru locuri la şcolile de poliţie vor susţine examene mai complexe. Aşadar, examenul nu se va rezuma doar la un test-grilă din limba română şi o limbă străină, ci va fi conţine şi jocuri de rol în timpul cărora candidaţii vor trebui să dea dovadă că au capacitatea să poarte un dialog bazat în special pe noţiuni din legislaţie. Se urmăresc, astfel, aptitudinile viitorilor poliţişti de a interacţiona cu cetăţenii, capacitatea de a se exprima în public, de a lua decizii legale într-un timp scurt, dar şi reacţia în faţa unei situaţii date.
Prima sesiune de admitere din anul 2022 este programată pentru luna aprilie, fără ca la acest moment să fie stabilit clar un calendar al examenelor. La Şcoala de Agenţi de Poliţie ”Vasile Lascăr” din Câmpina, cea mai mare unitate de învăţământ cu acest profil, au fost aprobate pentru această sesiune 1340 de locuri. Noua bibliografie a fost făcută publică încă din data de 13 ianuarie 2022 şi se adresează în special candidaţilor care sunt familiarizaţi cu legislaţia română în vigoare.
Examenul de admitere va fi împărţit în patru module: probele sportive, testul grilă la limba română şi limba străină, un test grilă din legislaţie şi exerciţiul de evaluare a capacităţii de analiză şi sinteză, precum şi exerciţii privind deprinderea raţionamentului logic. Ultimele două testări reprezintă noutatea în ceea ce priveşte examenul de admitere în şcolile de subofiţeri ale MAI.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Cum recuperăm adevărul Revoluției din Decembrie 1989? – QubArena

IRRD ar putea să devină inițiatorul scoaterii adevărului la suprafață despre Decembrie 1989.

Actualitate

Istoria capitalelor culturale – MozaiQub

Programul Capitala Culturala a Europei a apărut/ a fost înființat/ a luat naștere în 1985, când ministrul grec al culturii, Melina Mercouri, și ministrul francez al culturii, Jack Lang, au propus ideea de a desemna anual un oraș ca simbol cultural al Uniunii Europene.

Actualitate

Cum aducem turiști în Timișoara? – QubArena

Cum aducem turiștii străini în Timișoara și care sunt principalele provocări ale demersurilor? Aflăm la QubArena în această, de la ora 19:00 de la reprezentanții agențiilor de incoming din România.

Actualitate

Violența școlară – prevenție și intervenție – MozaiQub

Violenţa este una dintre marile probleme ale lumii contemporane.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru