3.600 de cuvinte noi în limba română

Dată

În ultimii 16 ani, limba română s-a îmbunătățit cu peste 3.6000 de cuvinte noi. Majoritatea sunt neologisme din limba engleză. Unele cuvinte provin din domeniul televiziunii, precum breakingnews sau fakenews, iar altele sunt cuvinte care circulă în limbajul obișnuit, precum afterschool, takeaway sau all-inclusive. Chiar și pandemia de Coronavirus a îmbogățit vocabularul românilor cu termeni ca izoletă sau corona-sceptic. Noua ediţie a DOOM – Dicţionarul Ortografic, Ortoepic şi Morfologic al Limbii Române se află la tipografie și va apărea încurând.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Autostrada Lugoj-Deva, mai are de așteptat – VOX

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anuntatcă a încheiat, procesul de evaluare a ofertelor depuse pentru „Proiectare și execuție lucrări pentru obiectivul major de investiții: Autostrada Lugoj –Deva, intre Margina și Holdea.

Actualitate

Epidemiile în istorie – Marea Ciumă – MozaiQub

De milenii, omenirea luptă cu un duşman invizibil. Alături de catastrofe naturale, foamete şi războaie, micile vietăţi microscopice au punctat în paginile de istorie, devastând teritorii întinse şi punând în pericol existenţa unor popoare

Actualitate

Noi reglementări pentru consumatori – VOX

ANPC a stabilit modalitățile de aducere la cunoștința consumatorilor a informațiilor referitoare la produsele finite sau mâncărurile preparate oferite spre comercializare consumatorului, pentru consumul pe loc sau la domiciliu, de către unitățile de restaurație colectivă.

Actualitate

Cum ne incalzim in siguranta iarna aceasta? – QubArena

Sezonul rece, lantul de scumpiri, intreruperile furnizarii de agent termic sunt factori determinanti pentru cautarea solutiilor mai putin costisitoare, dar de cele mai multe ori periculoase.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru