VoxQub – Cum aranjăm masa de Paște?

Dată

Sărbătoarea Pascală este întotdeauna un motiv de bucurie pentru toată lumea. Este plină de voie bună și zâmbete. Sărbătorile pascale aduc împreună, de cele mai multe ori, pe toți membrii familiei, indiferent de locul unde s-ar afla. Sărbătoarea pascală ne testează în fiecare an creativitatea și ne dă posibilitatea de a face cele mai frumoase aranjamente în bucătărie.
Masa de Paște este ceva special pentru fiecare dintre noi, iar expresia de „prea mult” nu există atunci când vine vorba de aranjamente. Masa poate fi amenajată după stilul propriu sau în funcție de gusturi, însă, este foarte important să știm cum trebuie așezată corect o masă, indiferent dacă aceasta este formală sau mai puțin formală.
În general, la masa de Paște, ne adunăm laolaltă mai multe persoane. Aici poate fi vorba de familie, prieteni, cunoștințe, etc. Așadar, masa trebuie să arate cât mai frumos și elegant posibil.
Atunci când ne gândim la masa de Paște trebuie să luăm în considerare fiecare aspect, iar unul foarte important este distribuția locurilor pentru oaspeți și plasarea farfuriilor încât fiecare să stea cât mai confortabil. De preferat este să existe o distanță de 40 de centimetri între persoane, dar asta depinde de numărul de invitați și de suprafața mesei. Cât despre veselă, aceasta constă într-o farfurie de bază, lată, pe care se plasează celelalte farfurii. Dacă, însă, spațiul reprezintă o problemă, renuntați la farfuria de bază.
Servețele e de dorit să fie asortate cu fața de masă. De această dată puteți alege șervețele de masă cu tematică de Paște. Șervețelele se așază întotdeauna pe partea stângă a farfuriei. Un alt aspect la care trebuie să aveți grijă este armonizarea feței de masă cu vesela. Dacă fața de masă are un model încărcat, ar fi bine să optați pentru o veselă cât mai simplă și viceversa. Astfel, nu veți da impresia de „prea încărcat” și veți pune în evidență tema de Paște.
Numărul de tacâmuri depinde de numărul de feluri servite, dar nu trebuie plasate mai mult de trei pe o parte. Regula pentru așezarea tacâmurilor este foarte simplă și se face în felul următor: furculița se așază întotdeauna pe partea stângă. Pe partea dreaptă se pun lingura și cuțitul, iar deasupra farfuriei se așază lingurița pentru desert. Cât despre pahare, acestea trebuie așezate în fața farfuriei la dreapta, pe cât posibil pe diagonală, începând cu cel mai mare pahar. Primul este cel pentru apă, urmat de cel pentru șampanie, apoi paharele pentru vin roșu si alb.
Ca să vă păstrați în armonie cu sărbătorile de Paște, puteți crea un ornament alcătuit dintr-un fel de mâncare, cum ar fi o friptură de miel ornată apetisant sau un coșulet cu ouă vopsite în diverse culori și decorate cu diverse modele. De asemenea, pentru o masă cu tematică specifică cât mai plăcută, puteți opta pentru un buchet de lalele pe care să îl așezați în centrul mesei.
Există o multitudine de variante în care masa poate fi aranjată, de aceea, e bine ca aceasta să fie creată după propriile gusturi. Cu puțină creativitate și bun gust, masa de Paște poate fi avea un design foarte frumos și elegant, facându-i pe cei prezenți să se simtă speciali.

1

DISTRIBUIE

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Pentru un județ curat, colectează separat! ADID Timiș

Pentru un județ curat, colectează separat! ADID Timiș
Emisiuni

Noul stadion al Timișoarei prinde contur – MozaiQub

Proiectul noului stadion al Timișoarei parcurge acum o nouă etapă în vederea ridicării arenei. Compania Națională de Investiții a lansat și licitația pentru construire, a ...
Emisiuni

Noua maternitate Bega va deveni în scurt timp funcțională – MozaiQub

A mai rămas puțin timp până când Maternitatea Bega va deveni funcțională. Singura maternitate construită de la zero în ultimii 50 de ani.
Emisiuni

ARTfel de Jurnal – Călătoriile în România ale lui Lee Miller

În această ediție a emisiunii ARTfel de Jurnal, Veronica Kirchner ne prezintă istoria călătoriilor celebrei fotografe Lee Miller în România.

Alte
știri