Știri Qub – Ziua internațională a francofoniei

Dată

Ziua Interna­ţională a Francofoniei este sărbătorită în 18 martie la Sala de Conferinţe a Parcului de Afaceri din Simeria. Mani­fes­tare cultural-educativă este organizată de Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, cu sprijinul Consiliului Ju­de­ţean Hunedoara şi în parteneriat cu Liceul Tehnologic de Transport Feroviar „Anghel Saligny” Simeria. Anul acesta, tema aleasă de Biblioteca Ju­deţeană este „Istoria Franţei în filatelie”. Va fi ilustrată printr-o amplă prezentare, pre­cum şi printr-o expoziţie filatelică ce va cu­prinde timbre, plicuri prima zi şi ilustrate ma­xime dintr-o colecţie particulară. De ase­me­nea, vor fi ex­puse numeroase cărţi poştale ilustrate fran­ţu­zeşti adunate de-a lungul anilor în aceeaşi colecţie. La sfârşitul expunerii, parti­ci­panţilor le vor fi adresate întrebări legate de subiectul prezentat. Cei care dau răspunsuri corecte vor fi răsplătiţi cu diferite premii. Ziua de 20 martie este sărbătorită de mili­oane de oameni din ţările francofone, dar şi de iubitori ai limbii şi civilizaţiei franceze, de toţi cei care îşi exprimă apartenenţa la limba franceză şi la cultura francofonă. România are o frumoasă tradiţie în ceea ce priveşte relaţiile cu Franţa, ţara care i-a fost ală­turi în marile momente ale istoriei moder­ne şi contemporane, limba franceză fiind în­dră­gită şi vorbită de către un număr mare de români.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Phoenix povestea – QubArena

Filmul Phoenix povestea are loc în 7 decembrie, la Cinema Victoria. Vorbim în această seară, de la ora 19:00, cu Nicolae Covaci, liderul formației Phoenix și Cristian Nema, regizor.

Actualitate

Diagnoza facială – QubConcept

Ce știm despre pielea noastră? De ce este important s aflăm starea de sănătate a pielii și ce produse să alegem pentru îngrijire, aflăm în această seară, la Qub Concept de la Simona Andronovici.

Actualitate

Epilepsia-o boală, nu un stigmat – Rețeta Compensată

Epilepsia este o boală misterioasă ale cărei cauze nu sunt complet elucidate.

Actualitate

Produs în Banat – QubArena

Preocuparea pentru binele comunității capătă încet, încet alte dimensiuni. Oamenii încep sa înțeleagă de ce este nevoie să ne implicăm , să cerem și să fim uniți. Vorbim despre toate acestea și despre mai multe la Qub Arena, cu Cătălin Tiuch, președintele GAL Timișoara.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru