Știri Qub – Ziua internațională a francofoniei

Dată

Ziua Interna­ţională a Francofoniei este sărbătorită în 18 martie la Sala de Conferinţe a Parcului de Afaceri din Simeria. Mani­fes­tare cultural-educativă este organizată de Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, cu sprijinul Consiliului Ju­de­ţean Hunedoara şi în parteneriat cu Liceul Tehnologic de Transport Feroviar „Anghel Saligny” Simeria. Anul acesta, tema aleasă de Biblioteca Ju­deţeană este „Istoria Franţei în filatelie”. Va fi ilustrată printr-o amplă prezentare, pre­cum şi printr-o expoziţie filatelică ce va cu­prinde timbre, plicuri prima zi şi ilustrate ma­xime dintr-o colecţie particulară. De ase­me­nea, vor fi ex­puse numeroase cărţi poştale ilustrate fran­ţu­zeşti adunate de-a lungul anilor în aceeaşi colecţie. La sfârşitul expunerii, parti­ci­panţilor le vor fi adresate întrebări legate de subiectul prezentat. Cei care dau răspunsuri corecte vor fi răsplătiţi cu diferite premii. Ziua de 20 martie este sărbătorită de mili­oane de oameni din ţările francofone, dar şi de iubitori ai limbii şi civilizaţiei franceze, de toţi cei care îşi exprimă apartenenţa la limba franceză şi la cultura francofonă. România are o frumoasă tradiţie în ceea ce priveşte relaţiile cu Franţa, ţara care i-a fost ală­turi în marile momente ale istoriei moder­ne şi contemporane, limba franceză fiind în­dră­gită şi vorbită de către un număr mare de români.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Șoferii prinși sub influența drogurilor sau a alcoolului nu vor mai putea conduce – VOX

Șoferii prinși sub influența drogurilor sau a alcoolului nu vor mai putea conduce o perioadă de până la 10 ani, conform unui proiect de lege depus de parlamentarul Robert Cazanciuc.

Actualitate

Peste 4.000 permise de ședere, emise în județul Timiș – VOX

Aproximativ 4000 permise de ședere pentru diferite scopuri și peste 1200 de avize de angajare în muncă au fost emise de polițiștii de imigrări din Timiș în primele opt luni ale acestui an.

Actualitate

Produsele cosmetice – benefice sau nocive? – MozaiQub

În ziua de astăzi, machiajul este un element esențial în completarea ținutei de zi cu zi, fie că vorbim doar despre folosirea unui ruj discret, a unui rimel, până la nelipsita cremă de față sau deodorant sau parfum, însă multitudinea de produse disponibile de pe piață, poate îngreuna alegerile atunci când vine vorba despre alegerea unui produs în defavoarea altuia.

Actualitate

De vorbă cu Radu Almășan – Povești cu cântec

Pentru melomanii pasionați de muzica autohtonă, numele lui Radu Almășan este bine-cunoscut.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru