Știri Qub – Ore de educație sexuală

Dată

Aurel Percă, arhiepiscopul mitropolit romano-catolic solicită Parlamentului să adopte modificările aprobate anul trecut în care este prevăzut acordul scris al părinţilor cu privire la orele de educaţie sexuală. Mai mult, noțiunea de “educație sexuală” a fost înlocuită, în lege, cu cea de “educație sanitară”. De asemenea, nu se înțelege dacă norma stabileşte că programele de educaţie pentru viaţă sunt în vederea prevenirii contractării bolilor cu transmitere sexuală şi a gravidităţii minorelor sau dacă educaţia sanitară este cea în vederea prevenirii acestora. Arhiepiscopul subliniază că formarea copiilor nu începe odată cu programa şcolară, iar părinţii sunt primii responsabili de transmiterea valorilor către copiii lor. De aceea ei trebuie să fie informaţi cu privire la conţinutul orelor de educație sexuală. Trebuie cultivat un simţ de responsabilitate foarte puternic, dar şi o susţinere a culturii de către stat prin legi corecte, care să respecte libertatea de decizie, susține Aurel Percă. Conferinţa Episcopilor Catolici din România a semnalat, încă din aprilie anul trecut, că obligativitatea orelor de educaţie sexuală reprezintă o încălcare a drepturilor părinţilor, garantate de Constituţie.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Conferința de presă a expoziției Brâncuși, la Timișoara – Mozaiqub

Timișoara găzduiește cea mai amplă expoziție a operelor lui Constantin Brâncuși din ultimele decenii. Expoziția își deschide porțile sâmbătă, 30 septembrie, la Muzeul Național de …

Actualitate

Alergiile – de la disconfort temporar la afecțiuni cronice – Rețeta Compensată

Alergiile sunt o problemă comună în societatea modernă și afectează de la an la an milioane de oameni. Sunt frustrante, si greu de suportat . …

Actualitate

Timișoara va avea căldură la iarnă! – VOX

Colterm a reușit achiziția unor stocuri consistente de cărbune și gaze naturale.

Actualitate

Plantele medicinale și aromatice – MozaiQub

Plantele medicinale au fost și sunt un miracol al naturii de mii de ani. În întreaga lume, din cele mai vechi timpuri, plantele medicinale sunt folosite pe scară largă pentru tratamente naturiste, vindecarea anumitor boli ori ameliorarea diverselor afecțiuni.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru