Știri Qub – Deva fără căldură

Dată

Este a șasea zi de când aproape 4.000 de apartamente, instituţii publice, şcoli şi licee din municipiul Deva rămân, în continuare, fără căldură şi apă caldă în absenţa cărbunelui necesar pentru funcţionarea Termocentralei Mintia. Administratorul Complexului Energetic Hunedoara, Cristian Roşu spune că vor porni Termocentrala Mintia atunci când vor avea asigurat cărbunele necesar. Conducerea CEH a decis să pornească, pentru trei zile, termocentrala de la Paroşeni, considerată a fi mai rentabilă din punct de vedere economic decât cea de la Mintia. Pe de altă parte, preşedintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoara, Cristian Iştoc, a declarat că Termocentrala Mintia este mai rentabilă decât Termocentrala Paroşeni, din punct de vedere al veniturilor realizate din aceeaşi cantitate de cărbune. Potrivit acestuia, termocentrala are nevoie de aproximativ 1.800 de tone de cărbune pe zi pentru a putea funcţiona cu un cazan al unui grup energetic. Reamintim că termocentrala Mintia a fost oprită vineri, 5 martie, din cauză că nu mai avea cărbune.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Machu Picchu, povestea unui oraş pierdut – MozaiQub

În 24 iulie 1911, a fost redescoperit Machu Picchu, „oraşul pierdut al incaşilor”, de către arheologul american Hiram Bingham.

Actualitate

Ştefan Luchian: pictorul sufletului românesc – MozaiQub

Astăzi, 28 iunie, se împlinesc 106 de ani de la trecerea le cele veşnice a pictorului Ştefan Luchian, remarcabil reprezentant al artei moderne româneşti.

Actualitate

Seceta şi recolta din România – VOX

Seceta cauzată de temperaturile neobișnuit de mari afectează recolta din România.

Actualitate

Cele mai mici preţuri la carburanţi – VOX

La finalul acestei săptămâni, adică de la 1 iulie, se anunță ieftiniri ale carburanților. Executivul a anunțat un minus de 50 de bani atât la benzină, cât și la motorină, care ar urma să se aplice direct la pompă, cu toate acestea, preţul carburanţilor rămâne unul ridicat.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru