Știri Qub – Deva fără căldură

Dată

Este a șasea zi de când aproape 4.000 de apartamente, instituţii publice, şcoli şi licee din municipiul Deva rămân, în continuare, fără căldură şi apă caldă în absenţa cărbunelui necesar pentru funcţionarea Termocentralei Mintia. Administratorul Complexului Energetic Hunedoara, Cristian Roşu spune că vor porni Termocentrala Mintia atunci când vor avea asigurat cărbunele necesar. Conducerea CEH a decis să pornească, pentru trei zile, termocentrala de la Paroşeni, considerată a fi mai rentabilă din punct de vedere economic decât cea de la Mintia. Pe de altă parte, preşedintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoara, Cristian Iştoc, a declarat că Termocentrala Mintia este mai rentabilă decât Termocentrala Paroşeni, din punct de vedere al veniturilor realizate din aceeaşi cantitate de cărbune. Potrivit acestuia, termocentrala are nevoie de aproximativ 1.800 de tone de cărbune pe zi pentru a putea funcţiona cu un cazan al unui grup energetic. Reamintim că termocentrala Mintia a fost oprită vineri, 5 martie, din cauză că nu mai avea cărbune.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

De ce nu învățăm din greșeli? – QubArena

Am învățat ceva din pandemie? Despre informare și dezimformare, cu prof. univ. dr.Emilian Popovici, vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie

Actualitate

Vămile – rolul și importanța lor – MozaiQub

Istoria vămii se remarcă din antichitate, când țările au început să își stabilească granițele și să perceapă taxe pe bunurile care treceau prin acestea.

Actualitate

Funcțiile sistemului osos și cele mai frecvente afecțiuni ale acestuia – Rețeta Compensată

Durerile articulare reprezintă o reală problemă pentru persoanele suferinde deoarece provoacă dureri intense la utilizarea articulației respective, le îngustează spectrul de activități provocând inclusiv stări anxioase sau depresive.

Actualitate

Veszprem a devenit prima Capitală Europeană a Culturii – MozaiQub

Primul dintre cele trei orașe europene care vor avea în acest an titlul de Capitală Europeană a Culturii, orașul Veszprem din Ungaria, a inaugurat oficial sărbătoarea culturală, cu câteva săptămâni înaintea Timișoarei.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru