Știri Qub – Cine face reacții adverse

Dată

Autoritățile au publicat profilul persoanei care manifestă reacţie adversă la vaccinul COVID-19. Vârsta medie a persoanelor care au raportat reacţii adverse după vaccinare este de 41 de ani şi în cea mai mare parte este vorba despre femei, a declarat, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, dr. Valeriu Gheorghiţă. Numărul total al reacţiilor adverse ca urmare a vaccinării cu vaccinurile împotriva COVID-19 în toată această perioadă, de la 27 decembrie, defalcat pe cele trei tipuri de vaccin indică că vaccinul Pfizer a atras după sine mai bine de 500 de reacţii de tip local, cu durere la locul de administrare şi peste 2300 de reacţii generale de tip febră, cefalee, dureri musculare, dureri articulare, stare de oboseală şi alergii de tip urticarian. Pe de o altă parte, vaccinului de la Moderna, care este administrat din data de 4 februarie a provocat 9 reacţii de tip local precum durerea la locul administrării şi 75 de reacţii generale. Iar pacienții vaccinați cu doza de la AstraZeneca au acuzat 7 reacții adeverse, 4 de tip local și 3 generale. Vaccinarea cu AstraZeneca a început în data de 15 februarie. Perioada medie între data vaccinării şi data debutului reacţiilor adverse a fost de 21 de zile.

DISTRIBUIE

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Actualitate

De ce cere mediul de afaceri taxe mai mici? – QubArena

Emisiuni

La povești cu Dan Silviu Iliescu – Povești cu Cântec

Dan Silviu Iliescu este chitaristul formației Axis. Trupa româno-sârbă a luat ființă cu ceva ani în urmă, pe când chitaristul orșovean Silviu Dan Iliescu a ...
Actualitate

Facilități pentru transportul public, prelungite pentru veterani și pensionari – VoxQub

Veteranii, văduvele de război și pensionarii vor continua să beneficieze de facilități la transportul public și în anul 2025. Guvernul a decis prelungirea,
Actualitate

Examenul trichineloscopic al cărnii de porc devine obligatoriu – VoxQub

În perioada sărbătorilor, carnea de porc sacrificat în gospodării trebuie supusă analizei trichineloscopice înainte de consum sau procesare.

Alte
știri