Știri Qub – Acțiuni ecologice răsplătite

Dată

Una dintre cele mai mari probleme ale secolului are șanse să fie rezolvată la Timișoara. O echipă de dezvoltatori IT din oraș a creat o aplicație prin care încurajează utilizatorii să recicleze cât mai mult. „The Fortunate Planet” este o aplicație creată în sistem colectare – recompensă, iar scopul ei este să îi facă pe utilizatori să fie conștienți de necesitatea reciclării. După instalarea aplicației, trebuie să existe o conexiune la internet pentru a ne putea poziționa pe hartă. Urmează crearea unui cont pentru a marca punctele de colectare sau reciclare pe hartă. Punctele de colectare a gunoiului se împart în trei categorii: coșuri pentru gunoi reciclabil, coșuri pentru gunoi nereciclabil și centre de reciclare. De asemenea, utilizatorii sunt recompensați și în momentul când fac dovada aruncării gunoiului, dacă acesta este aruncat selectiv în coșul corespunzător. Utilizatorii pot vedea toate punctele de colectare pe o rază de 20 de km în jurul lor. Se încurajează formarea unei comunități de salvatori ai planetei în fiecare oraș din țară și din lume. Aplicația este disponibilă în Google Play și App Store. Aplicația va furniza, în viitor, și datele necesare pentru a trage noi concluzii despre reciclare, chiar și de la Timișoara.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Cum recuperăm adevărul Revoluției din Decembrie 1989? – QubArena

IRRD ar putea să devină inițiatorul scoaterii adevărului la suprafață despre Decembrie 1989.

Actualitate

Istoria capitalelor culturale – MozaiQub

Programul Capitala Culturala a Europei a apărut/ a fost înființat/ a luat naștere în 1985, când ministrul grec al culturii, Melina Mercouri, și ministrul francez al culturii, Jack Lang, au propus ideea de a desemna anual un oraș ca simbol cultural al Uniunii Europene.

Actualitate

Cum aducem turiști în Timișoara? – QubArena

Cum aducem turiștii străini în Timișoara și care sunt principalele provocări ale demersurilor? Aflăm la QubArena în această, de la ora 19:00 de la reprezentanții agențiilor de incoming din România.

Actualitate

Violența școlară – prevenție și intervenție – MozaiQub

Violenţa este una dintre marile probleme ale lumii contemporane.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru