Știri Qub – Acțiuni ecologice răsplătite

Dată

Una dintre cele mai mari probleme ale secolului are șanse să fie rezolvată la Timișoara. O echipă de dezvoltatori IT din oraș a creat o aplicație prin care încurajează utilizatorii să recicleze cât mai mult. „The Fortunate Planet” este o aplicație creată în sistem colectare – recompensă, iar scopul ei este să îi facă pe utilizatori să fie conștienți de necesitatea reciclării. După instalarea aplicației, trebuie să existe o conexiune la internet pentru a ne putea poziționa pe hartă. Urmează crearea unui cont pentru a marca punctele de colectare sau reciclare pe hartă. Punctele de colectare a gunoiului se împart în trei categorii: coșuri pentru gunoi reciclabil, coșuri pentru gunoi nereciclabil și centre de reciclare. De asemenea, utilizatorii sunt recompensați și în momentul când fac dovada aruncării gunoiului, dacă acesta este aruncat selectiv în coșul corespunzător. Utilizatorii pot vedea toate punctele de colectare pe o rază de 20 de km în jurul lor. Se încurajează formarea unei comunități de salvatori ai planetei în fiecare oraș din țară și din lume. Aplicația este disponibilă în Google Play și App Store. Aplicația va furniza, în viitor, și datele necesare pentru a trage noi concluzii despre reciclare, chiar și de la Timișoara.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

MozaiQub

Astrologia, o (pseudo)ştiinţă – MozaiQub

Astrologia este o pseudoștiință conform căreia pozițiile relative ale obiectelor cerești ar putea oferi informații despre personalitatea, relațiile umane și alte probleme legate de viața umană.

MozaiQub

Cinematografia: de la origini la modernitate – MozaiQub

Istoria cinematografiei a început în Franța, în 28 decembrie 1895, dată recunoscută pentru că tocmai atunci a fost prezentat pentru prima dată un film, când Antoine Lumiére, din Lyon, a găzduit, la Paris, un show cu imagini în mișcare.

Vox

24 mai – Ziua limbii bulgare – VOX

La data de 24 mai este celebrată Ziua limbii bulgare. În această zi sunt sărbătoriţi Sfinţii Chiril şi Metodie, creatorii alfabetului chirilic, utilizat pentru scrierea în limba bulgară.

Actualitate

Parcul Copiilor din Timişoara – MozaiQub

Parcul Copiilor “Ion Creangă” din Timişoara este unul dintre cele mai mari şi cele mai frecventate parcuri, atât de cei mici, cât şi de părinţii acestora. Cu o istorie ce datează de aproximativ 160 de ani, parcul a trecut prin mai multe etape până să ajungă la forma la care este astăzi.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru