Știri Qub – Acțiuni ecologice răsplătite

Dată

Una dintre cele mai mari probleme ale secolului are șanse să fie rezolvată la Timișoara. O echipă de dezvoltatori IT din oraș a creat o aplicație prin care încurajează utilizatorii să recicleze cât mai mult. „The Fortunate Planet” este o aplicație creată în sistem colectare – recompensă, iar scopul ei este să îi facă pe utilizatori să fie conștienți de necesitatea reciclării. După instalarea aplicației, trebuie să existe o conexiune la internet pentru a ne putea poziționa pe hartă. Urmează crearea unui cont pentru a marca punctele de colectare sau reciclare pe hartă. Punctele de colectare a gunoiului se împart în trei categorii: coșuri pentru gunoi reciclabil, coșuri pentru gunoi nereciclabil și centre de reciclare. De asemenea, utilizatorii sunt recompensați și în momentul când fac dovada aruncării gunoiului, dacă acesta este aruncat selectiv în coșul corespunzător. Utilizatorii pot vedea toate punctele de colectare pe o rază de 20 de km în jurul lor. Se încurajează formarea unei comunități de salvatori ai planetei în fiecare oraș din țară și din lume. Aplicația este disponibilă în Google Play și App Store. Aplicația va furniza, în viitor, și datele necesare pentru a trage noi concluzii despre reciclare, chiar și de la Timișoara.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Zilele Culturale Maghiare din Timișoara – Povești cu cântec

Cea de-a opta ediție a Zilelor Culturale Maghiare din Timișoara a avut parte de un program divers, care s-a întins pe o perioadă a cinci zile. Gala de deschidere a evenimentului organizat de Asociația Bastion-Varbastya a avut loc la Teatrul Național și a cuprins pe lângă discursurile de bun venit și spectacolul „Poruncile”.

Actualitate

Constantin Brâncuși , prezent și prin Teatru și Carte la TimCultura 2023 – VOX

Ediția a IV-a a SUNLIGHT THEATRE, festival de teatru și artele spectacolului, care a început în luna martie și se va termina în luna noiembrie, aduce un eveniment prezent prin teatru și carte despre Constantin Brâncuși, la Timișoara

Actualitate

România este anul acesta în top 5 țări din Europa cu cele mai multe zile fără școală – VOX

România, cu 120 de zile libere – vacanțe, sărbători, punți – în anul școlar 2023-2024, figurează și anul acesta în top 5 al țărilor europene cu cele mai multe zile de vacanță

Actualitate

Cea mai mare expoziție Constantin Brâncuși din ultimii 50 de ani în România, în premieră, la Timișoara – MozaiQub

Cea mai importantă expoziție dedicată sculptorului Constantin Brâncuși în ultima jumătate de secol, în România, se deschide publicului la Timișoara sâmbătă, 30 septembrie.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru