Pierderile și risipa de alimente reprezintă o provocare atât în România, cât și la nivel mondial. Potrivit Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), aproximativ o treime din totalitatea alimentelor produse în întreaga lume se pierd sau se risipesc la un moment dat pe parcursul lanțului de aprovizionare cu alimente, iar în Uniunea Europeană se estimează că 20% din totalul alimentelor produse se pierd sau se irosesc, în timp ce 43 de milioane de oameni de la nivelul Uniunii Europene nu își permit zilnic mese care să asigure o alimentaţie adecvată.

STOP risipei alimentare! – MozaiQub
Dată
DISTRIBUIE
Ziua Inspecției Muncii marcată la Timișoara – MozaiQub
iulie 11, 2025
Inspecția Muncii este una dintre instituțiile-cheie în asigurarea respectării drepturilor angajaților și a obligațiilor legale ale angajatorilor. Anual, inspectoratele teritoriale desfășoară mii de controale în ...
Control la Aquatim după poluarea râului Bega – VoxQub
iulie 11, 2025
Autoritățile au demarat un control la Aquatim, operatorul regional de apă-canal din Timișoara, ca urmare a precipitațiilor abundente din ultimele zile, care au condus la ...
Muncă nedeclarată și amenzi mari în Caraș-Severin – VoxQub
iulie 11, 2025
Inspectoratul Teritorial de Muncă Caraș-Severin a desfășurat, în luna iunie, 175 de controale pentru verificarea respectării legislației muncii și a normelor de securitate.
Controale extinse la concediile medicale după creșterea cazurilor suspecte – VoxQub
iulie 11, 2025
Ministerul Sănătății anunță controale extinse la nivel național, după ce au fost identificate nereguli grave în eliberarea concediilor medicale, în special pentru afecțiuni minore.