Pierderile și risipa de alimente reprezintă o provocare atât în România, cât și la nivel mondial. Potrivit Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), aproximativ o treime din totalitatea alimentelor produse în întreaga lume se pierd sau se risipesc la un moment dat pe parcursul lanțului de aprovizionare cu alimente, iar în Uniunea Europeană se estimează că 20% din totalul alimentelor produse se pierd sau se irosesc, în timp ce 43 de milioane de oameni de la nivelul Uniunii Europene nu își permit zilnic mese care să asigure o alimentaţie adecvată.

STOP risipei alimentare! – MozaiQub
Dată
DISTRIBUIE
Traseu istoric inaugurat în zona montană a județului Gorj – VoxQub
iunie 30, 2025
Un nou traseu turistic cu temă istorică a fost amenajat în zona montană a județului Gorj, punând în valoare tranșeele folosite de Armata Română în ...
Micii fermieri obligați să folosească e-Factura de la 1 iulie – VoxQub
iunie 30, 2025
De la 1 iulie 2025, micii producători agricoli care aplică regimul special pentru agricultori trebuie să utilizeze sistemul RO e-Factura pentru vânzările către procesatori și ...
Românii plătesc singuri tratamentele vitale – VoxQub
iunie 30, 2025
Accesul la medicamente inovatoare în România este blocat de întârzieri și un buget insuficient al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. Pacienții așteaptă în medie ...
Funcționarii APIA amenință cu proteste – VoxQub
iunie 30, 2025
Salariații Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură avertizează că reducerea sporului pentru condiții vătămătoare de muncă la maximum 300 de lei brut, măsură ce ...