Pierderile și risipa de alimente reprezintă o provocare atât în România, cât și la nivel mondial. Potrivit Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), aproximativ o treime din totalitatea alimentelor produse în întreaga lume se pierd sau se risipesc la un moment dat pe parcursul lanțului de aprovizionare cu alimente, iar în Uniunea Europeană se estimează că 20% din totalul alimentelor produse se pierd sau se irosesc, în timp ce 43 de milioane de oameni de la nivelul Uniunii Europene nu își permit zilnic mese care să asigure o alimentaţie adecvată.

STOP risipei alimentare! – MozaiQub
Dată
DISTRIBUIE
25 de școli din Gorj funcționează fără autorizație sanitară – VoxQub
septembrie 15, 2025
În județul Gorj, 25 de unități de învățământ nu au autorizație sanitară de funcționare, conform Direcției de Sănătate Publică Gorj.
Se reabilitează centrul istoric din Oravița – VoxQub
septembrie 15, 2025
Primăria Oravița a lansat un proiect de reabilitare a centrului vechi al orașului, cu scopul de a reda farmecul arhitectural tradițional, afectat de modernizările necorespunzătoare.
Laborator modern pentru verificarea apometrelor inaugurat la Târgu Jiu – VoxQub
septembrie 15, 2025
Un nou laborator de metrologie a fost inaugurat la Târgu Jiu, destinat verificării apometrelor de apă rece.
1,9 milioane de copii nu primesc produsele din programul de la școală – VoxQub
septembrie 15, 2025
Peste 1,9 milioane de elevi și preșcolari nu beneficiază de lapte, fructe, legume și produse de panificație în acest an școlar, deși programul este finanțat ...