Pierderile și risipa de alimente reprezintă o provocare atât în România, cât și la nivel mondial. Potrivit Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), aproximativ o treime din totalitatea alimentelor produse în întreaga lume se pierd sau se risipesc la un moment dat pe parcursul lanțului de aprovizionare cu alimente, iar în Uniunea Europeană se estimează că 20% din totalul alimentelor produse se pierd sau se irosesc, în timp ce 43 de milioane de oameni de la nivelul Uniunii Europene nu își permit zilnic mese care să asigure o alimentaţie adecvată.
STOP risipei alimentare! – MozaiQub
Dată
DISTRIBUIE
Presa sub presă: bilanț și strângeri de inimă – Drept la Tîntă
noiembrie 18, 2025
Cod deontologic, etică profesională, măcar… studii cât de cât „pe meserie”? Aproape ioc. Dimpotrivă: trăim într-un fel de post-istorie a jurnalismului, în care găștile de ...
Timișoara va primi 30 de autobuze electrice noi – VoxQub
noiembrie 18, 2025
Primăria Timișoara a semnat un contract pentru achiziția a 30 de autobuze electrice de mici dimensiuni, parte a unui proiect mai amplu de modernizare a ...
Herculane începe să-și recupereze patrimoniul – VoxQub
noiembrie 18, 2025
Curtea de Apel Timișoara a pronunțat prima sentință în dosarul jafului din stațiunea Băile Herculane, privind devalizarea patrimoniului începută în urmă cu peste două decenii.
ANAF verifică fermierii cu subvenții mari – VoxQub
noiembrie 18, 2025
ANAF a lansat o campanie de control în sectorul agricol, vizând fermierii care încasează subvenții consistente și companiile care vând utilaje agricole.



