Pierderile și risipa de alimente reprezintă o provocare atât în România, cât și la nivel mondial. Potrivit Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), aproximativ o treime din totalitatea alimentelor produse în întreaga lume se pierd sau se risipesc la un moment dat pe parcursul lanțului de aprovizionare cu alimente, iar în Uniunea Europeană se estimează că 20% din totalul alimentelor produse se pierd sau se irosesc, în timp ce 43 de milioane de oameni de la nivelul Uniunii Europene nu își permit zilnic mese care să asigure o alimentaţie adecvată.

STOP risipei alimentare! – MozaiQub
Dată
DISTRIBUIE
10 Mai, moștenirea regală a României – MozaiQub
mai 9, 2025
Ziua de 10 Mai are o semnificație deosebită în istoria României, marcând trei evenimente importante: începutul domniei lui Carol I, proclamarea independenței față de Imperiul ...
Vestul țării duce lipsă acută de șoferi de camioane – VoxQub
mai 9, 2025
Criza șoferilor de camioane se adâncește în vestul țării. În județul Arad, deficitul s-a dublat în ultimii doi ani, ajungând la aproximativ 1.500 de posturi ...
Cerșetorii revin în centrul Timișoarei – VoxQub
mai 9, 2025
Cerșetoria a redevenit o problemă vizibilă în centrul Timișoarei, odată cu încălzirea vremii.
Elevii din clasele mici intră în febra testărilor – VoxQub
mai 9, 2025
Evaluările Naționale pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a încep marți, 13 mai 2025, în toate școlile din România.