Pierderile și risipa de alimente reprezintă o provocare atât în România, cât și la nivel mondial. Potrivit Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), aproximativ o treime din totalitatea alimentelor produse în întreaga lume se pierd sau se risipesc la un moment dat pe parcursul lanțului de aprovizionare cu alimente, iar în Uniunea Europeană se estimează că 20% din totalul alimentelor produse se pierd sau se irosesc, în timp ce 43 de milioane de oameni de la nivelul Uniunii Europene nu își permit zilnic mese care să asigure o alimentaţie adecvată.

STOP risipei alimentare! – MozaiQub
Dată
DISTRIBUIE
Uzina de Apă din Lugoj, afectată de lipsa investițiilor – VoxQub
octombrie 16, 2025
Uzina de Apă Nr. 2 din Lugoj, responsabilă pentru aproximativ 70% din necesarul de apă al orașului, funcționează în condiții precare, cu echipamente învechite și ...
Motru riscă închiderea școlilor din cauza crizei termice – VoxQub
octombrie 16, 2025
Școlile și grădinițele din municipiul Motru se află în pericol de a fi închise în perioada sezonului rece din cauza crizei financiare a Uzinei de ...
Caraș-Severin, în urmă la digitalizarea școlilor – VoxQub
octombrie 16, 2025
Doar 33 de școli din județul Caraș-Severin folosesc catalogul electronic, arată datele Ministerului Educației.
Timișul, aproape de blocajul gunoaielor – VoxQub
octombrie 16, 2025
Depozitul de deșeuri de la Ghizela, principala rampă pentru județul Timiș, se apropie rapid de capacitatea maximă.