Pierderea auzului poate fi o afecțiune ușoară, moderată, severă sau profundă, care afectează invariabil, într-o mai mică sau mai mare măsură, din cauza distorsionării sunetelor, calitatea comunicării și, de multe ori, chiar dorința de a comunica. Barierele de comunicare pe care le întâmpină zilnic persoanele cu deficiențe de auz sunt nenumărate, de la situațiile simple, în care sunt nevoite să folosească un telefon mobil, să urmărească o emisiune TV fără subtitrare sau să comunice în medii zgomotoase, până la cele în care doresc să interacționeze cu instituțiile publice, în contexte de natură administrativă. Despre pierderea auzului ne vorbește în emisiunea Rețeta Compensată, profesor universitar doctor Nicolae Balica-medic primar ORL
Pierderea auzului – proces natural sau simptom? – Rețeta Compensată
Dată
DISTRIBUIE
Candidați pentru Parlamentul României – VoxQub
octombrie 14, 2024
Dosarele cu listele candidatilor partidelor pentru alegerile parlamentare au inceput sa fie depuse, urmand ca până în data 19 octombrie Birourile electorale să admită sau ...
Inovații în diagnosticarea cancerului mamar la Timișoara – VoxQub
octombrie 14, 2024
Cancerul mamar poate fi diagnosticat mult mai devreme datorită unor tehnici inovatoare introduse în premieră la Spitalul Județean din Timișoara.
România, amânată din nou pentru Schengen – VoxQub
octombrie 14, 2024
România nu va intra în Spațiul Schengen anul acesta cu granițele terestre, conform ultimelor discuții din cadrul Uniunii Europene.
Renaștere din durere – VoxQub
octombrie 14, 2024
Părinții care au trecut prin tragedia pierderii unui copil vor beneficia de consiliere psihologică gratuită, conform unei măsuri recente anunțate de Ministerul Muncii.