Pandemia la zi

Dată

544 de cazuri noi de Covid-19 sunt raportate în România, ajungându-se la un total de 1.088.053 de cazuri, dintre acestea 1.050.342 de persoane au fost declarate vindecate. Astfel, în ultimele 24 de ore, în județul Arad s-au înregistrat 7 cazuri noi, în Caraș-Severin 9, în Dolj 2 noi cazuri, în Gorj un caz, în Hunedoara și Mehedinți câte 3 cazuri noi și în Timiș 23.
Incidența cazurilor de îmbolnăvire este în județele Arad și Caraș-Severin de 0,1 la mia de locuitori, în Dolj de 0,11, în Gorj de 0,03, în Hunedoara de 0.12 la mie, în Mehedinți de 0,04 și în Timiș de 0.18 la mia de locuitori.
România are înregistrate 34.359 de decese în rândul persoanelor diagnosticate cu SARS-COV-2, 6 decese înregistrându-se în ultimele 24 de ore.
1.029 de persoane infectate cu SARS-COV-2 mai sunt internate în unitățile sanitare de profil din România în acest moment, dintre care 126 sunt pe secțiile de Terapie Intensivă.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

MozaiQub

Astrologia, o (pseudo)ştiinţă – MozaiQub

Astrologia este o pseudoștiință conform căreia pozițiile relative ale obiectelor cerești ar putea oferi informații despre personalitatea, relațiile umane și alte probleme legate de viața umană.

MozaiQub

Cinematografia: de la origini la modernitate – MozaiQub

Istoria cinematografiei a început în Franța, în 28 decembrie 1895, dată recunoscută pentru că tocmai atunci a fost prezentat pentru prima dată un film, când Antoine Lumiére, din Lyon, a găzduit, la Paris, un show cu imagini în mișcare.

Vox

24 mai – Ziua limbii bulgare – VOX

La data de 24 mai este celebrată Ziua limbii bulgare. În această zi sunt sărbătoriţi Sfinţii Chiril şi Metodie, creatorii alfabetului chirilic, utilizat pentru scrierea în limba bulgară.

Actualitate

Parcul Copiilor din Timişoara – MozaiQub

Parcul Copiilor “Ion Creangă” din Timişoara este unul dintre cele mai mari şi cele mai frecventate parcuri, atât de cei mici, cât şi de părinţii acestora. Cu o istorie ce datează de aproximativ 160 de ani, parcul a trecut prin mai multe etape până să ajungă la forma la care este astăzi.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru