Noi restricții în România

Dată

O nouă hotărâre, privind restricțiile impuse, a fost adoptată de către Consiliul Național pentru Situații de Urgență.
Așadar, activitatea cu publicul în centrele şi parcurile comerciale va fi permisă doar persoanelor vaccinate sau celor care fac dovada trecerii prin boală.
Pentru serviciile publice administrative care își desfășoară activitatea în incinta centrelor comerciale, precum pașapoartele sau permisele, accesul va fi permis persoanelor care prezintă rezultatul negativ al unui test PCR, sau al unui test antigen rapid. De asemenea, pentru centrele de vaccinare aflat în mall-uri, accesul va fi permis numai dacă sunt stabilite culoare dedicate şi controlate prin intrare, deplasare şi respectiv, ieşire.
Totodată, excepții la accesul în instituțiile publice, precum Poșta Română, o vor face pensionarii şi părinţii care își vor putea ridica pensiile și alocațiile copiilor aşa cum au făcut-o şi până acum.
Noua hotărâre aduce și clarificări privind modul de desfășurare al piețelor, unde masca va fi obligatorie, însă nu și certificatul verde, dar și precizări legate de activitatea școlilor private, unde activitatea didactică în regim față în față se suspendă, însă orele pot continua în regim online.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Jurnalul Qub – 26 noiembrie 2021

Titlurile zilei: Echipamente medicale pentru Spitalul Județean din Târgu Jiu, 29 noiembrie, zi liberă, Timișorenii, așteptați la Târgul de Crăciun.

QubArena

Despre povețe și cum ne raportăm la ele – QubArena

Despre solidaritate și implicare, despre importanța rugăciunii și cum să facem față vremurilor grele în care trăim, discutăm în această ediție QubArena Alături de Protopopul Protopopiatului Ortodox Timișoara, Părintele Zaharia Pereș.

MozaiQub

Ziua Clinicii Universitare Bega – MozaiQub

Maternitatea Bega din Timișoara a primit binecuvântarea Înalt Preasfințitului Ioan Mitropolitul Banatului.

Transporturi & Turism

Termen de valabilitate al pașaportului de vaccinare

Uniunea Europeană recomandă un termen de expirare de 9 luni a pașaportului de vaccinare, pentru toți cei care vor să călătorească în țările membre.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru