Noi restricții în România

Dată

O nouă hotărâre, privind restricțiile impuse, a fost adoptată de către Consiliul Național pentru Situații de Urgență.
Așadar, activitatea cu publicul în centrele şi parcurile comerciale va fi permisă doar persoanelor vaccinate sau celor care fac dovada trecerii prin boală.
Pentru serviciile publice administrative care își desfășoară activitatea în incinta centrelor comerciale, precum pașapoartele sau permisele, accesul va fi permis persoanelor care prezintă rezultatul negativ al unui test PCR, sau al unui test antigen rapid. De asemenea, pentru centrele de vaccinare aflat în mall-uri, accesul va fi permis numai dacă sunt stabilite culoare dedicate şi controlate prin intrare, deplasare şi respectiv, ieşire.
Totodată, excepții la accesul în instituțiile publice, precum Poșta Română, o vor face pensionarii şi părinţii care își vor putea ridica pensiile și alocațiile copiilor aşa cum au făcut-o şi până acum.
Noua hotărâre aduce și clarificări privind modul de desfășurare al piețelor, unde masca va fi obligatorie, însă nu și certificatul verde, dar și precizări legate de activitatea școlilor private, unde activitatea didactică în regim față în față se suspendă, însă orele pot continua în regim online.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Descoperim oameni și fapte frumoase – QubArena

Oamenii cărora le pasă sunt lângă noi și ne propunem să îi descoperim și să vorbim cu si despre ei.

Actualitate

A X-a ediție a salonului de carte Bookfest Timișoara – MozaiQub

Cea de-a X-a ediție a Salonului de Carte Bookfest Timișoara a adus la Centrul Regional de Afaceri, cele mai bune cărți ale momentului.

Actualitate

Doliu în muzica populară. A murit artistul Tiberiu Ceia – VOX

Tiberiu Ceia, artistul care reprezenta cu mândrie Banatul, a murit la 29 martie, la vârsta de 82 de ani. Artistul a trăit toată viaţa cu drag de folclor și de scenă.

Actualitate

Când consultăm medicul alergolog? – Rețeta Compensată

Într-o lume în care stresul cotidian și poluarea se intersectează tot mai des cu sisteme imunitare din ce în ce mai slăbite, numărul persoanelor afectate de diverse tipuri de alergii se află într-o continuă creștere.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru