MozaiQub – Buhaiul de baltă – Interviu cu dr. Sretco Milanovici, Șeful Secției de Științele Naturii MNaB

Dată

Exponatul lunii este proiectul Muzeului Național al Banatului care din anul 2016, prezintă lună de lună obiecte de colecție inedită. În acest context, Qub TV vă propune să urmăriți o serie de emisiuni pentru a afla mai multe detalii despre fiecare exponat, direct de la sursă. În episodul de astăzi descoperiți buhaiul de baltă, cunoscut și sub numele de bou de baltă, o specie caracteristică zonelor umede. Sunetul pe care îl scoate se aseamănă mult cu cel al instrumentului muzical denumit buhai, folosit în mod tradițional cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Un comportament deosebit al acestei pasări este că, de obicei, exemplarele stau ascunse în stuf, iar atunci când sunt surprinse adoptă o poziție de camuflaj. Iernează în sud-vestul Asiei și nordul Africii, dar în iernile mai blânde unele exemplare rămân la noi în țară. Șeful Secției de Științele Naturii de la Muzeul Național al Banatului, doctorul Sretco Milanovici, vine cu mai multe detalii. Nu uitați să urmăriți și emisiunea despre exponatul lunii viitoare în care secția de arheologie a Muzeului Național al Banatului ne dezvăluie o părticică din misterele ei.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Investițiile în infrastructură, promise în continuare – VOX

„România are nevoie de investiții în infrastructură mai ales acum când ne confruntăm cu probleme foarte mari”, susţine Sorin Grindeanu, Ministrul Transporturilor.

Actualitate

Online VS Offline – MozaiQub

Guvernul a aprobat o ordonanță de urgență care legalizează cursurile online în universități.
Din toamna acestui an, universitățile pot preda online legal, după ce agenția responsabilă cu standardele în învățământul superior, ARACIS, va elabora standardele necesare.

Actualitate

Cuptorul cu microunde – dăunator sau nu? – MozaiQub

În prezent în aproape orice bucătărie modernă, cuptorul cu microunde a reuşit să uşureze substanţial treaba gospodinelor, lăsându-le suficient timp liber şi pentru alte activităţi decât cele culinare. Totuşi, în ultimii ani, în jurul lui planează o mulţime de controverse legate de modul în care ne-ar putea afecta sănătatea: este sau nu periculos cuptorul cu microunde?

Actualitate

Nereguli în restaurantele timişorene – VOX

Un restaurant din Piața Victoriei din Timișoara a fost închis temporar de inspectorii OPC, după ce, în urma unui control, au fost descoperite grave nereguli care pun în pericol sănătatea consumatorilor.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru