MozaiQub – Buhaiul de baltă – Interviu cu dr. Sretco Milanovici, Șeful Secției de Științele Naturii MNaB

Dată

Exponatul lunii este proiectul Muzeului Național al Banatului care din anul 2016, prezintă lună de lună obiecte de colecție inedită. În acest context, Qub TV vă propune să urmăriți o serie de emisiuni pentru a afla mai multe detalii despre fiecare exponat, direct de la sursă. În episodul de astăzi descoperiți buhaiul de baltă, cunoscut și sub numele de bou de baltă, o specie caracteristică zonelor umede. Sunetul pe care îl scoate se aseamănă mult cu cel al instrumentului muzical denumit buhai, folosit în mod tradițional cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Un comportament deosebit al acestei pasări este că, de obicei, exemplarele stau ascunse în stuf, iar atunci când sunt surprinse adoptă o poziție de camuflaj. Iernează în sud-vestul Asiei și nordul Africii, dar în iernile mai blânde unele exemplare rămân la noi în țară. Șeful Secției de Științele Naturii de la Muzeul Național al Banatului, doctorul Sretco Milanovici, vine cu mai multe detalii. Nu uitați să urmăriți și emisiunea despre exponatul lunii viitoare în care secția de arheologie a Muzeului Național al Banatului ne dezvăluie o părticică din misterele ei.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Cum recuperăm adevărul Revoluției din Decembrie 1989? – QubArena

IRRD ar putea să devină inițiatorul scoaterii adevărului la suprafață despre Decembrie 1989.

Actualitate

Istoria capitalelor culturale – MozaiQub

Programul Capitala Culturala a Europei a apărut/ a fost înființat/ a luat naștere în 1985, când ministrul grec al culturii, Melina Mercouri, și ministrul francez al culturii, Jack Lang, au propus ideea de a desemna anual un oraș ca simbol cultural al Uniunii Europene.

Actualitate

Cum aducem turiști în Timișoara? – QubArena

Cum aducem turiștii străini în Timișoara și care sunt principalele provocări ale demersurilor? Aflăm la QubArena în această, de la ora 19:00 de la reprezentanții agențiilor de incoming din România.

Actualitate

Violența școlară – prevenție și intervenție – MozaiQub

Violenţa este una dintre marile probleme ale lumii contemporane.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru