MozaiQub – Buhaiul de baltă – Interviu cu dr. Sretco Milanovici, Șeful Secției de Științele Naturii MNaB

Dată

Exponatul lunii este proiectul Muzeului Național al Banatului care din anul 2016, prezintă lună de lună obiecte de colecție inedită. În acest context, Qub TV vă propune să urmăriți o serie de emisiuni pentru a afla mai multe detalii despre fiecare exponat, direct de la sursă. În episodul de astăzi descoperiți buhaiul de baltă, cunoscut și sub numele de bou de baltă, o specie caracteristică zonelor umede. Sunetul pe care îl scoate se aseamănă mult cu cel al instrumentului muzical denumit buhai, folosit în mod tradițional cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Un comportament deosebit al acestei pasări este că, de obicei, exemplarele stau ascunse în stuf, iar atunci când sunt surprinse adoptă o poziție de camuflaj. Iernează în sud-vestul Asiei și nordul Africii, dar în iernile mai blânde unele exemplare rămân la noi în țară. Șeful Secției de Științele Naturii de la Muzeul Național al Banatului, doctorul Sretco Milanovici, vine cu mai multe detalii. Nu uitați să urmăriți și emisiunea despre exponatul lunii viitoare în care secția de arheologie a Muzeului Național al Banatului ne dezvăluie o părticică din misterele ei.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Șoferii prinși sub influența drogurilor sau a alcoolului nu vor mai putea conduce – VOX

Șoferii prinși sub influența drogurilor sau a alcoolului nu vor mai putea conduce o perioadă de până la 10 ani, conform unui proiect de lege depus de parlamentarul Robert Cazanciuc.

Actualitate

Peste 4.000 permise de ședere, emise în județul Timiș – VOX

Aproximativ 4000 permise de ședere pentru diferite scopuri și peste 1200 de avize de angajare în muncă au fost emise de polițiștii de imigrări din Timiș în primele opt luni ale acestui an.

Actualitate

Produsele cosmetice – benefice sau nocive? – MozaiQub

În ziua de astăzi, machiajul este un element esențial în completarea ținutei de zi cu zi, fie că vorbim doar despre folosirea unui ruj discret, a unui rimel, până la nelipsita cremă de față sau deodorant sau parfum, însă multitudinea de produse disponibile de pe piață, poate îngreuna alegerile atunci când vine vorba despre alegerea unui produs în defavoarea altuia.

Actualitate

De vorbă cu Radu Almășan – Povești cu cântec

Pentru melomanii pasionați de muzica autohtonă, numele lui Radu Almășan este bine-cunoscut.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru