Istoria țesăturilor – MozaiQub

Dată

Este recunoscut că țesăturile, dar și vestimentația rezultate din prelucrarea acestora, au modelat și influențat evoluția omenirii, de-a lungul istoriei, începând cu cele mai vechi timpuri și până în zilele noastre. Când vorbim de meștesugurile tradiționale românești, trebuie să-l amintim și pe cel al țesutului. Este una dintre cele mai importante îndeletniciri ale țăranilor români din toate regiunile țării noastre și cea mai răspândită. Acest meștesug este practicat în prezent, însă din ce în ce mai rar, de tot mai puține persoane, care încă respectă tehnicile tradiționale. Larisa Petcuț este în prezent doctorandă în cadrul Universității de Arte și Design din Cluj-Napoca, în anul 2. Este unul din acei oameni care încearcă să ajute la păstrarea tradițiilor românești și nu numai. Mai multe despre istoria țesăturilor, importanța acestora, cum arată viitorul lor, dar și multe altele, aflăm de la Larisa Petcuț, artista textilă.

DISTRIBUIE

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Actualitate

1 Decembrie, la Hunedoara – MozaiQub

Ziua Națională a României va fi marcată la Hunedoara printr-o ceremonie specială și un spectacol folcloric. În același timp, se va da și startul distracțiilor
Actualitate

ATENȚIE! A apărut o nouă campanie de fraudă!-VoxQUB

Poșta Română anunță o nouă tentativă de fraudă prin intermediul SMS-urilor. Multe dintre victime nu au folosit niciodată serviciile Poștei.
Actualitate

Regal folcloric și paradă militară de Ziua Naţională la Craiova – MozaiQub

Craiovenii sunt așteptați vineri, 1 decembrie, să celebreze Ziua Națională a României, pe strada Alexandru Ioan Cuza, în fața Primăriei Craiova, la English Park.
Actualitate

1 Decembrie sărbătorită la Târgu Jiu – MozaiQub

Festivitățile dedicate zilei de 1 Decembrie vor avea loc în Piața Prefecturii din Târgu Jiu, începând cu ora 10.00, unde copiii pot pune in bradul

Alte
știri