Intoleranțele alimentare versus alergiile alimentare – Rețeta Compensată

Dată

Intoleranța alimentară este termenul generic pentru orice reacție adversă care poate apărea după consumul unui aliment. Mulți dintre noi suntem afectați la un moment dat si într-o anumită măsură de intoleranta alimentară. Numărul de pacienți ce reclamă intoleranța alimentară este în creștere și cel mai probabil este un rezultat al consumului din ce în ce mai des al alimentelor procesate, decât al intoleranței la diverse produse.
Această afirmație este făcută pe baza cercetărilor științifice care au demonstrat că în țările dezvoltate, cazurile de intoleranță sunt mult mai numeroase, și asta din cauza nivelului de alimente procesate consumate, ceea ce se explică prin faptul că în timpul procesării sunt adăugați aditivi care, împreună cu procesarea termică și a altor metode, reduc semnificativ beneficiile ingredientelor crude. Din fericire, intoleranțele alimentare sunt mai puțin severe decât alergiile alimentare care tind să devină în țările dezvoltate o problemă de sănătate ce nu mai poate fi oprită. Deși cele două noțiuni se confundă adesea și unele manifestări pot fi asemănătoare într-o anumită măsură, intoleranțele și alergiile alimentare nu reprezintă unul și același lucru. Ne explică în emisiunea Rețeta Compensată, doctor Adriana Tudora medic primar gastroenterolog.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Phoenix povestea – QubArena

Filmul Phoenix povestea are loc în 7 decembrie, la Cinema Victoria. Vorbim în această seară, de la ora 19:00, cu Nicolae Covaci, liderul formației Phoenix și Cristian Nema, regizor.

Actualitate

Diagnoza facială – QubConcept

Ce știm despre pielea noastră? De ce este important s aflăm starea de sănătate a pielii și ce produse să alegem pentru îngrijire, aflăm în această seară, la Qub Concept de la Simona Andronovici.

Actualitate

Epilepsia-o boală, nu un stigmat – Rețeta Compensată

Epilepsia este o boală misterioasă ale cărei cauze nu sunt complet elucidate.

Actualitate

Produs în Banat – QubArena

Preocuparea pentru binele comunității capătă încet, încet alte dimensiuni. Oamenii încep sa înțeleagă de ce este nevoie să ne implicăm , să cerem și să fim uniți. Vorbim despre toate acestea și despre mai multe la Qub Arena, cu Cătălin Tiuch, președintele GAL Timișoara.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru