Infecții bacteriene și virale-asemănări, diferențe, tratament – Rețeta Compensată

Dată

Răceala și gripa sunt infecții cu care ne putem confrunta în orice perioadă a anului, dar mulți consideră lunile de iarnă ca fiind sezonul de vârf. Este adevărat că virusurile se transmit mai ușor atunci când temperatura și umiditatea scad de aici și numărul crescut de îmbolnăviri în această perioadă.
Principalele simptome de gripă și răceală sunt destul de asemănătoare, așa că nu este de mirare că le putem confunda cu ușurință și nu suntem siguri dacă trecem printr-o simplă viroză sau ne confruntăm cu o formă de infecție virală mai îngrijorătoare.
Tocmai de aceea am pregătit in emisiunea Rețeta Compensată o serie de informații care să ne ajute să înțelegem mai bine diferențele între o simplă răceală, viroză, gripă sau alte tulpini de viruși, să aflăm care sunt simptomele, posibilele tratamente , dar și cum să prevenim îmbolnăvirea noastră și a celor dragi nouă. Dr. Emilian Popovici-medic primar epidemiolog ne explică.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Genetica medicală și bolile rare – Rețeta Compensată

Așa numitele “boli rare” sunt boli care afectează un mic număr de persoane şi apar probleme foarte specifice legate de raritatea lor.

Actualitate

Rețelele sociale și stima de sine – MozaiQub

Tehnologie Viteză. Rețele de socializare. Toate acestea sunt interconectate, iar tranziția între viața reală și socializarea virtuală s-a făcut într-un ritm accelerat.

Actualitate

Cum recuperăm adevărul Revoluției din Decembrie 1989? – QubArena

IRRD ar putea să devină inițiatorul scoaterii adevărului la suprafață despre Decembrie 1989.

Actualitate

Istoria capitalelor culturale – MozaiQub

Programul Capitala Culturala a Europei a apărut/ a fost înființat/ a luat naștere în 1985, când ministrul grec al culturii, Melina Mercouri, și ministrul francez al culturii, Jack Lang, au propus ideea de a desemna anual un oraș ca simbol cultural al Uniunii Europene.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru