Genetica medicală și bolile rare – Rețeta Compensată

Dată

Așa numitele “boli rare” sunt boli care afectează un mic număr de persoane şi apar probleme foarte specifice legate de raritatea lor. Există mii de boli rare. Până în prezent au fost descoperite intre 6 mii și 7 mii de boli rare şi alte noi boli sunt descrise în literatura medicală în mod constant. În funcție de țară, există diferite criterii statistice pentru a considera patologia ca aparținând grupului bolilor rare sau foarte rare. Cauza specifică a multor boli rare este încă în discuție. În ciuda acestui fapt, multe dintre aceste tipuri apar ca urmare a unor modificări genetice, numite “boli genetice rare” In prezent pentru multe dintre bolile rare, ştiinţa poate furniza unele răspunsuri. Sute de astfel de boli pot fi acum diagnosticate prin testarea unei probe biologice.
Mai multe detalii despre genetică si bolile rare ne oferă în emisiunea Rețeta Compensată- profesor universitar doctor. Maria Puiu, medic primar genetică medicală şi pediatrie

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Pericolele gripei aviare și ale pestei porcine – MozaiQub

Cazurile de gripă aviară au înregistrat o creștere explozivă încă de la începutul anului 2023, răspândindu-se în tot mai multe colțuri ale globului.

Actualitate

Timișoara 2023 – QubArena

Despre ce evenimente vom avea în Timișoara anul acesta, dar și răspunsuri la multe dintre întrebările legate de Deschiderea oficială a TM2023, aflăm în această …

Actualitate

Vrem un oraș curat în care se respectă legile! – MozaiQub

Terenul viran din spatele pieței Mehala din Timișoara, folosită ilegal de câțiva ani ca rampă de gunoi și ca pășune de câteva sute de oi, trezește instituțiile abilitate să aplice legea și să protejeze timișorenii.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru