Combaterea risipei vestimentare – MozaiQub

Dată

În fiecare zi ne trezim și alegem ce să purtăm, dar câte opțiuni sunt prea multe și care este impactul global al industriei modei?
De-a lungul anilor s-a tot vorbit despre risipă, fie că era vorba de tone de alimente, sau chiar de haine. Statisticile spun că 3% din totalul deșeurilor menajere este reprezentat de textile și că mai mult de un milion de tone din această categorie de produse se aruncă anual la gunoi, un caz tot mai îngrijorător.
Această situație nu este valabilă doar pentru România, este la nivel global. În ceea ce privește statistica locală, aceasta spune că românii nu le poartă nici măcar de 10 ori. Alte statistici globale arată că 95% din aceste haine ar putea fi refolosite sau reciclate. La nivel mondial, deșeurile textile s-au înmulțit dramatic din cauza creșterii consumului și a producției de îmbrăcăminte.
Producția excesivă, calitatea slabă a textilelor, ratele scăzute de utilizare, reutilizare și reparare, precum și mecanismele limitate de reciclare au transformat industria modei într-o industrie problematică din punct de vedere ecologic și social, iar asta a dus la supraconsum. Deci, în loc să aruncați hainele, chiar dacă nu le mai doriți din diferite motive, indiferent ca sunt de buna calitate, folosite, uzate sau recondiționate, aveți la îndemână mai multe variante pentru a le oferi și acestora o a doua viață.
Pentru a nu risipi ele se pot dona.
Sunt multe centre în țară, organizații și containere unde le puteți duce pentru a putea fi colectate. Un astfel de exemplu este o fundație din Timișoara care a pus la dispoziție cetățenilor containere distribuite în oraș unde se pot lăsa hainele.

DISTRIBUIE

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Emisiuni

Importanța colectării și reciclării pentru mediul înconjurător – MozaiQub

Colectarea este un proces important în susținerea unui mod de viață mai responsabil față de mediul înconjurător.
Emisiuni

Importanța păstrării tradițiilor – MozaiQub

Aproape sau la distanță, în timpuri mai liniștite sau marcate de incertitudine, sărbătorile ne aduc mereu mai aproape de familie, de credință, de chemarea de ...

Cum și pentru cine se face turism?

Cum și pentru cine se face turism?
Actualitate

Programul special de sărbători, la QubTV!

Urmărește programul special de sărbători, la QubTV!

Alte
știri