Când şi unde este masca obligatorie?

Dată

Purtarea măştii de protecţie este obligatorie în spaţiile publice închise, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă, dar şi în spaţii publice deschise aglomerate precum pieţele sau staţiile pentru transportul în comun, în cazul localităţilor cu incidenţă de sub 6 la mie.
La nivelul localităţilor în care incidenţa este mai mare de 6 la mia de locuitori, masca devine obligatorie şi în toate spaţiile publice deschise, cu excepţia persoanelor care desfăşoară activităţi sportive, în mod individual sau împreună cu persoanele cu care locuiesc. De asemenea, purtarea măştii de protecţie nu este obligatorie dacă persoana este singură pe stradă, a mai precizat Ministerul Afacerilor Interne.
Indiferent de incidenţă, masca nu este obligatorie pentru persoanele vaccinate aflate la locurile de muncă situate în spaţii închise, cu condiţia prezenţei unui număr de maximum 10 persoane şi asigurarea unei distanţe de 1 metru între ele.
De asemenea, purtarea măştii sanitare nu este necesară pentru copiii cu vârsta mai mică de 5 ani, pentru persoanele care sunt singure în birou sau pentru prezentatorii TV şi invitaţii acestora, cu condiţia respectării distanţei de 3 metri între persoane.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

România nu a intrat în Spațiul Schengen – MozaiQub

România, care așteaptă intrarea în Schengen de 11 ani, nu intră în spațiul european de liberă circulație nici de această dată, deși a avut sprijinul a 26 de state membre ale UE.

Actualitate

Premiera filmului „Phoenix – Povestea”- MozaiQub

Premiera filmului „Phoenix – Povestea” a avut loc la Timișoara, la Cinema Victoria, în prezența unui public numeros.

Actualitate

Casa lui Moș Crăciun – VOX

Casa lui Moș Crăciun s-a deschis în Parcul Central din Dumbrăvița. Cu multă bucurie și emoție, copiii l-au întâmpinat pe Moș Crăciun și s-au bucurat de prezența lui.

Actualitate

Epilepsia- o boală, nu un stigmat – Rețeta Compensată

Epilepsia nu este o raritate în România. De altfel, statisticile arată că nici mai mult, nici mai puţin de jumătate de milion de români sunt afectaţi de această boală a creierului.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru