Când şi unde este masca obligatorie?

Dată

Purtarea măştii de protecţie este obligatorie în spaţiile publice închise, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă, dar şi în spaţii publice deschise aglomerate precum pieţele sau staţiile pentru transportul în comun, în cazul localităţilor cu incidenţă de sub 6 la mie.
La nivelul localităţilor în care incidenţa este mai mare de 6 la mia de locuitori, masca devine obligatorie şi în toate spaţiile publice deschise, cu excepţia persoanelor care desfăşoară activităţi sportive, în mod individual sau împreună cu persoanele cu care locuiesc. De asemenea, purtarea măştii de protecţie nu este obligatorie dacă persoana este singură pe stradă, a mai precizat Ministerul Afacerilor Interne.
Indiferent de incidenţă, masca nu este obligatorie pentru persoanele vaccinate aflate la locurile de muncă situate în spaţii închise, cu condiţia prezenţei unui număr de maximum 10 persoane şi asigurarea unei distanţe de 1 metru între ele.
De asemenea, purtarea măştii sanitare nu este necesară pentru copiii cu vârsta mai mică de 5 ani, pentru persoanele care sunt singure în birou sau pentru prezentatorii TV şi invitaţii acestora, cu condiţia respectării distanţei de 3 metri între persoane.

DISTRIBUIE

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Emisiuni

A doua zi a Salonului Internațional de Invenții și Inovații „Traian Vuia” Timișoara – MozaiQub

Prima zi a celei de-a X-a ediții a Salonului Internațional de Invenții și Inovații „Traian Vuia” Timișoara s-a încheiat cu un real succes. A doua ...
Actualitate

Pregătirea noii infrastructuri pentru combaterea fraudei vamale – VoxQub

Guvernul a alocat circa 33 de milioane de lei către Ministerul Finanțelor pentru pregătirea noii infrastructuri necesare combaterii fraudei vamale și a evaziunii fiscale.
Actualitate

Profesorii care predau în mai multe școli vor face serviciul într-o singură școală – VoxQub

Cadrele didactice care predau în mai multe școli vor efectua serviciul pe școală, într-o singură unitate de învățământ, la alegere, cu acordul conducerii acesteia, potrivit ...
Emisiuni

Povești cu Lajos, muzicianul timișorean din gașca veche – Povești cu Cântec

Pe numele său adevărat Ludovic Varadi, „Lajos“ este unul din artiștii Timișoarei care poate fi inclus lejer în „gașca veche“. Old school, cum ar zice ...

Alte
știri