Când şi unde este masca obligatorie?

Dată

Purtarea măştii de protecţie este obligatorie în spaţiile publice închise, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă, dar şi în spaţii publice deschise aglomerate precum pieţele sau staţiile pentru transportul în comun, în cazul localităţilor cu incidenţă de sub 6 la mie.
La nivelul localităţilor în care incidenţa este mai mare de 6 la mia de locuitori, masca devine obligatorie şi în toate spaţiile publice deschise, cu excepţia persoanelor care desfăşoară activităţi sportive, în mod individual sau împreună cu persoanele cu care locuiesc. De asemenea, purtarea măştii de protecţie nu este obligatorie dacă persoana este singură pe stradă, a mai precizat Ministerul Afacerilor Interne.
Indiferent de incidenţă, masca nu este obligatorie pentru persoanele vaccinate aflate la locurile de muncă situate în spaţii închise, cu condiţia prezenţei unui număr de maximum 10 persoane şi asigurarea unei distanţe de 1 metru între ele.
De asemenea, purtarea măştii sanitare nu este necesară pentru copiii cu vârsta mai mică de 5 ani, pentru persoanele care sunt singure în birou sau pentru prezentatorii TV şi invitaţii acestora, cu condiţia respectării distanţei de 3 metri între persoane.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Codru Festival 2022

Actualitate

Embargo Fest 2022

A treia ediție Embargo Fest între tradiție, bună organizare, artiști buni, public cald și forțele dezlănțuite ale naturii

Actualitate

Traseu de drumeție la marginea Timișoarei – VOX

„Tărâmul aventurilor” a fost amenajat lângă Timișoara, cel mai mare traseu cu obstacole din țară, cu o lungime de peste 3.000 pași.

Actualitate

Venituri salariale pentru mamele în concediu de maternitate

Mamele aflate in concediu pentru creşterea copilului pot obţine venituri de natură salarială pe perioada concediului cu condiţia ca aceste venituri să nu depăşească 6250 de lei pe an, adica de 5 ori cuantumul minim al indemnizaţiei stabilit de legislaţia aplicabilă.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru