Când şi unde este masca obligatorie?

Dată

Purtarea măştii de protecţie este obligatorie în spaţiile publice închise, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă, dar şi în spaţii publice deschise aglomerate precum pieţele sau staţiile pentru transportul în comun, în cazul localităţilor cu incidenţă de sub 6 la mie.
La nivelul localităţilor în care incidenţa este mai mare de 6 la mia de locuitori, masca devine obligatorie şi în toate spaţiile publice deschise, cu excepţia persoanelor care desfăşoară activităţi sportive, în mod individual sau împreună cu persoanele cu care locuiesc. De asemenea, purtarea măştii de protecţie nu este obligatorie dacă persoana este singură pe stradă, a mai precizat Ministerul Afacerilor Interne.
Indiferent de incidenţă, masca nu este obligatorie pentru persoanele vaccinate aflate la locurile de muncă situate în spaţii închise, cu condiţia prezenţei unui număr de maximum 10 persoane şi asigurarea unei distanţe de 1 metru între ele.
De asemenea, purtarea măştii sanitare nu este necesară pentru copiii cu vârsta mai mică de 5 ani, pentru persoanele care sunt singure în birou sau pentru prezentatorii TV şi invitaţii acestora, cu condiţia respectării distanţei de 3 metri între persoane.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Jurnalul Qub – 15 octombrie 2021

Titlurile zilei: Nevoie de sânge la Timișoara, Noul regulament al locurilor de parcare, Vaccinarea antigripală, întârzie să înceapă, Certificatul verde devine obligatoriu în Italia.

Politică & Administrație

Lucrări de reabilitare scoase la licitație

Lucrări de reabilitare scoase la licitație de către Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova.

Sănătate & Sport

Vaccinarea antigripală întârzie să înceapă

Campania gratuită de vaccinare împotriva gripei sezoniere trebuia să înceapă de cel puțin 2 săptămâni

Sănătate & Sport

Tot mai mulți români consumă droguri

Numărul românilor care consumă droguri continuă să crească, ajugand la apoximativ un milion.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru