Adolescenții, dependența, relațiile cu părinții – Rețeta Compensată

Dată

Viața presupune anumite etape de dezvoltare și fiecare dintre ele vine cu anumite nevoi și curiozități. Pentru mulți tineri această etapă a curiozității, a căutării senzaționalului este doar o parte a creșterii. Mulți dintre ei încearcă aceste substanțe doar de câteva ori și se opresc, în timp ce alții pot continua să le folosească în mod mai regulat.
Părinții pot juca un rol cheie în a-și învăța copiii despre consumul de alcool și droguri, vorbind sincer și deschis despre efectele pe care alcoolul și drogurile le pot avea asupra sănătății lor. Absența factorilor de protecție și prezența factorilor de risc predispun adolescenții la abuzul de droguri.
Ne oferă informații în acest sens comisar șef Mariana Iridon -psiholog, clinician și psihoterapeut

DISTRIBUIE

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Actualitate

Țigările electronice cu sau fără nicotină, interzise în școli – VOX

Tinerii sub 18 ani nu mai pot cumpăra țigări electronice din magazine, iar vânzătorii au dreptul să le ceară un act de identitate.
Actualitate

„Miercurea alarmelor”, antrenament de alarmare publică – VOX

La nivel național s-a organizat exercițiul de alarmare publică denumit „Miercurea alarmelor” pentru a verifica funcţionarea instalațiilor de alertare a populației în situații de urgență, ...
Emisiuni

Ochiul Beiului – lacul turcoaz care nu îngheață – MozaiQub

În Banat se află un loc de-a dreptul fascinant, ideal pentru o vacanță în mijlocul naturii, departe de aglomerația și aerul poluat din oraș. În ...
Actualitate

Agenda zilei, miercuri, 28.02.2024

Alte
știri