Românii şomeri din Italia, fără ajutor social

Dată

Românii din Italia ar putea rămâne fără ajutorul social pentru şomeri, în urma unor modificări legislative menite să schimbe piaţa muncii din Peninsulă.
Ajutorul social pe care statul italian l-a oferit din anul 2020 şi până acum, se ridică la suma de 15 miliarde de euro, sumă din care 117 milioane au fost fraudate, în special de românii care nu locuiau în Italia, dar veneau lunar pentru a-şi ridica banii.
Guvernul italian a decis, aşadar, criteriile în baza cărora se va acorda acest ajutor. Dacă înainte era necesar să fii rezident de 10 ani în Italia pentru a beneficia de respectiva sumă, acum perioada a scăzut la 5 ani. În cazul în care persoana refuză un loc de muncă oferit de statul italian, i se va tăia din bani, iar dacă refuză un al doilea loc de muncă pus la dispoziţie, i se va anula întreg ajutorul social.
Sumele date familiilor foarte numeroase se măresc, în timp ce cele oferite persoanelor singure, scad, iar firmele care angajează beneficiari ai ajutorului social, vor primi facilităţi de la statul italian.
Guvernul va întreprinde controale drastice, tocmai pentru a opri furturile şi pentru ca banii să ajungă la cei care au cu adevărat nevoie.

DISTRIBUIE

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Emisiuni

Importanța colectării și reciclării pentru mediul înconjurător – MozaiQub

Colectarea este un proces important în susținerea unui mod de viață mai responsabil față de mediul înconjurător.
Emisiuni

Importanța păstrării tradițiilor – MozaiQub

Aproape sau la distanță, în timpuri mai liniștite sau marcate de incertitudine, sărbătorile ne aduc mereu mai aproape de familie, de credință, de chemarea de ...

Cum și pentru cine se face turism?

Cum și pentru cine se face turism?
Actualitate

Programul special de sărbători, la QubTV!

Urmărește programul special de sărbători, la QubTV!

Alte
știri