Hunedorenii, fruntași la Olimpiada de Robotică

Dată

Echipa Romanian Robotics, formată din elevii Liceului „Traian Lalescu” din Hunedoara, au adus Medalia de Aur la categoria Sănătate în cadrul competiției „First Global Challange” din acest an.
Sarcina competiției de anul acesta a fost identificarea unei probleme generate de pandemie şi prezentarea unei soluții. Aceștia au propus patru prototipuri funcționale: un sterilizator termic extrem de ieftin, pe care oricine îl poate confecționa și cu ajutorul căruia putem dezinfecta și refolosi măștile de protecție, o ministație prin care se poate monitoriza nivelul de oxigen din instalații, prevenindu-se incendiile și acumulările de gaze.
Celelalte două prototipuri sunt concepute pentru monitorizarea automată a pacienților și sterilizarea cu radiație ultravioletă, realizate prin intermediul unei aplicații și a unui robot autonom.
În plus, echipa de robotică a obținut și o distincție pentru mentorul echipei, Mircea Nistor. În 2018, echipa a reușit o premieră pentru țara noastră, 5 medalii de aur. „First Global Competition” este un concurs internațional, organizat anual. În ultimii doi ani, competiția s-a desfășurat remote, cu echipe din 160 de țări.

sursa foto: hackatons.ro

DISTRIBUIE

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Emisiuni

Importanța colectării și reciclării pentru mediul înconjurător – MozaiQub

Colectarea este un proces important în susținerea unui mod de viață mai responsabil față de mediul înconjurător.
Emisiuni

Importanța păstrării tradițiilor – MozaiQub

Aproape sau la distanță, în timpuri mai liniștite sau marcate de incertitudine, sărbătorile ne aduc mereu mai aproape de familie, de credință, de chemarea de ...

Cum și pentru cine se face turism?

Cum și pentru cine se face turism?
Actualitate

Programul special de sărbători, la QubTV!

Urmărește programul special de sărbători, la QubTV!

Alte
știri