Taxă vamală pe emisiile de carbon

Dată

Uniunea Europeană va institui, în trei ani, o taxă vamală pentru emisiile de carbon asociate fabricării anumitor produse.
Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că în Uniunea Europeană funcţionează din anul 2005 o piaţă de tranzacţionare a emisiilor de carbon, în care, circa 11.000 de fabrici şi 500 de companii aeriene trebuie să plătească pentru fiecare tonă de carbon emisă peste un anumit prag, și se doreşte extinderea taxei, pentru a cuprinde și taxarea emisiilor de carbon rezultate din încălzirea clădirilor şi din transporturile rutiere.
În prezent preţul pe care trebuie să-l plătească respectivele companii pe piaţa europeană este de circa 60 de euro/tonă.
Taxa se va aplica iniţial unui număr limitat de produse care prezintă un risc ridicat de relocare a emisiilor de carbon, precum ciment, fier, oţel, aluminiu, îngrăşăminte sau electricitate.

DISTRIBUIE

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Emisiuni

Importanța colectării și reciclării pentru mediul înconjurător – MozaiQub

Colectarea este un proces important în susținerea unui mod de viață mai responsabil față de mediul înconjurător.
Emisiuni

Importanța păstrării tradițiilor – MozaiQub

Aproape sau la distanță, în timpuri mai liniștite sau marcate de incertitudine, sărbătorile ne aduc mereu mai aproape de familie, de credință, de chemarea de ...

Cum și pentru cine se face turism?

Cum și pentru cine se face turism?
Actualitate

Programul special de sărbători, la QubTV!

Urmărește programul special de sărbători, la QubTV!

Alte
știri