Mai puţine focare de pestă porcină

Dată

Zeci de focare de pestă porcină africană din gospodăriile din judeţul Gorj au fost stinse în ultima săptămână, în momentul de faţă mai fiind active doar 10 astfel de focare.
Judeţul Gorj nu scapă, aşadar, de pesta porcină africană, în ciuda măsurilor care au fost luate. Periodic apar cazuri noi, chiar şi în rândul porcilor mistreţi
De la prima semnalare a prezenței virusului în România, pe data de 31 iulie 2017, și până în prezent, au fost diagnosticate aproape 6000 de cazuri la mistreți în 41 de județe. În conformitate cu prevederile europene, cazurile la mistreți se sting după cel puțin 2 ani de la apariția lor.
Printre principalele cauze care duc la apariţia focarelor se numără şi intrarea sau ieşirea porcinelor în şi din exploataţii fără documente care să ateste starea de sănătate a acestora, sacrificarea animalelor bolnave fără notificarea medicului veterinar, precum şi nerespectarea măsurilor minime de biosecuritate, în multe exploataţii nonprofesionale.

sursă foto: capital.ro

DISTRIBUIE

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Emisiuni

Importanța colectării și reciclării pentru mediul înconjurător – MozaiQub

Colectarea este un proces important în susținerea unui mod de viață mai responsabil față de mediul înconjurător.
Emisiuni

Importanța păstrării tradițiilor – MozaiQub

Aproape sau la distanță, în timpuri mai liniștite sau marcate de incertitudine, sărbătorile ne aduc mereu mai aproape de familie, de credință, de chemarea de ...

Cum și pentru cine se face turism?

Cum și pentru cine se face turism?
Actualitate

Programul special de sărbători, la QubTV!

Urmărește programul special de sărbători, la QubTV!

Alte
știri