Noi restricții în România

Dată

O nouă hotărâre, privind restricțiile impuse, a fost adoptată de către Consiliul Național pentru Situații de Urgență.
Așadar, activitatea cu publicul în centrele şi parcurile comerciale va fi permisă doar persoanelor vaccinate sau celor care fac dovada trecerii prin boală.
Pentru serviciile publice administrative care își desfășoară activitatea în incinta centrelor comerciale, precum pașapoartele sau permisele, accesul va fi permis persoanelor care prezintă rezultatul negativ al unui test PCR, sau al unui test antigen rapid. De asemenea, pentru centrele de vaccinare aflat în mall-uri, accesul va fi permis numai dacă sunt stabilite culoare dedicate şi controlate prin intrare, deplasare şi respectiv, ieşire.
Totodată, excepții la accesul în instituțiile publice, precum Poșta Română, o vor face pensionarii şi părinţii care își vor putea ridica pensiile și alocațiile copiilor aşa cum au făcut-o şi până acum.
Noua hotărâre aduce și clarificări privind modul de desfășurare al piețelor, unde masca va fi obligatorie, însă nu și certificatul verde, dar și precizări legate de activitatea școlilor private, unde activitatea didactică în regim față în față se suspendă, însă orele pot continua în regim online.

DISTRIBUIE

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Emisiuni

Importanța colectării și reciclării pentru mediul înconjurător – MozaiQub

Colectarea este un proces important în susținerea unui mod de viață mai responsabil față de mediul înconjurător.
Emisiuni

Importanța păstrării tradițiilor – MozaiQub

Aproape sau la distanță, în timpuri mai liniștite sau marcate de incertitudine, sărbătorile ne aduc mereu mai aproape de familie, de credință, de chemarea de ...

Cum și pentru cine se face turism?

Cum și pentru cine se face turism?
Actualitate

Programul special de sărbători, la QubTV!

Urmărește programul special de sărbători, la QubTV!

Alte
știri