Un nou pod pietonal peste Bega

Dată

Un nou pod pietonal peste Bega, în dreptul Universităţii de Vest, dar şi reabilitarea pasarelei Gelu-Crizantemelor, sunt cele două proiecte pe care Primăria Timișoara vrea să le demareze cu bani din Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.
Despre ambele proiecte se discută de câțiva ani la Timișoara. Pasarela Gelu-Crizantemelor are documentație pentru reabilitare din anul 2019, iar podul pietonal „Tunelul Luminii” a fost anunţat în luna octombrie 2020.
Modernizarea pasarelei de 46 metri lungime și 2,2 metri lățime, ar putea costa 12,6 milioane de lei, în timp ce podul cu două sensuri, cu „efect de tunel”, ar urma să aibă o lățime de aproape 7 metri și o lungime de 57 de metri, fiind prevăzut şi cu pistă de bicicletă pe mijloc, de 2,5 metri.
„Tunelul Luminii”, prezentat ca o analogie la actualul Pod de Fier din zona Iosefin, va fi construit aproape de Podul Mihai Viteazul și ar trebui să fie gata în 12 luni de la pornirea lucrărilor.
Proiectele trebuie să fie votate de Consiliul Local, iar mai apoi să fie aprobate şi cererile de finanţare.
Programul Național „Anghel Saligny” presupune investiții de 50 de miliarde de lei în comunitățile locale, pentru realizarea de drumuri, canalizări și infrastructură de gaze, fiind o continuare a Programelor Naţionale de Dezvoltare Locală.

sursă foto: www.tion.ro

DISTRIBUIE

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Emisiuni

Importanța colectării și reciclării pentru mediul înconjurător – MozaiQub

Colectarea este un proces important în susținerea unui mod de viață mai responsabil față de mediul înconjurător.
Emisiuni

Importanța păstrării tradițiilor – MozaiQub

Aproape sau la distanță, în timpuri mai liniștite sau marcate de incertitudine, sărbătorile ne aduc mereu mai aproape de familie, de credință, de chemarea de ...

Cum și pentru cine se face turism?

Cum și pentru cine se face turism?
Actualitate

Programul special de sărbători, la QubTV!

Urmărește programul special de sărbători, la QubTV!

Alte
știri