Cu vaporul pe Bega, destinația: Viena

Dată

Proiectul transfrontalier România– Serbia, intitulat ”Repararea infrastructurii de navigație pe canalul Bega” se apropie de final, transmite Administrația Bazinală de Ape Banat Timișoara. Obiectivul proiectului constă în amenajarea canalului Bega, pentru ca acesta să redevină navigabil între cele două țări și, astfel, să se deschidă drumul către Viena și Amsterdam, așa cum era în urmă cu 50-60 de ani.
Nodul hidrotehnic de la Sânmihaiu Român, vizat în proiect este reabilitat în totalitate. În momentul de față, Apele Române Banat pregătesc procedura de realizare a recepției lucrărilor. Finanțarea este una europeană, iar partea română beneficiază de aproape 7 milioane de euro.
Prima menţionare a unui port în Timişoara este făcută în jurul anului 1752 – portul Timişoara, din Iosefin. Anual se transporta pe Bega o cantitate impresionantă de mărfuri, unele produse agricole ajungeau până la Budapesta, Viena şi pe canalele Rin și Rhone, ajungând astfel până în Amsterdam.

DISTRIBUIE

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Emisiuni

Importanța colectării și reciclării pentru mediul înconjurător – MozaiQub

Colectarea este un proces important în susținerea unui mod de viață mai responsabil față de mediul înconjurător.
Emisiuni

Importanța păstrării tradițiilor – MozaiQub

Aproape sau la distanță, în timpuri mai liniștite sau marcate de incertitudine, sărbătorile ne aduc mereu mai aproape de familie, de credință, de chemarea de ...

Cum și pentru cine se face turism?

Cum și pentru cine se face turism?
Actualitate

Programul special de sărbători, la QubTV!

Urmărește programul special de sărbători, la QubTV!

Alte
știri