Proiectul transfrontalier România– Serbia, intitulat ”Repararea infrastructurii de navigație pe canalul Bega” se apropie de final, transmite Administrația Bazinală de Ape Banat Timișoara. Obiectivul proiectului constă în amenajarea canalului Bega, pentru ca acesta să redevină navigabil între cele două țări și, astfel, să se deschidă drumul către Viena și Amsterdam, așa cum era în urmă cu 50-60 de ani.
Nodul hidrotehnic de la Sânmihaiu Român, vizat în proiect este reabilitat în totalitate. În momentul de față, Apele Române Banat pregătesc procedura de realizare a recepției lucrărilor. Finanțarea este una europeană, iar partea română beneficiază de aproape 7 milioane de euro.
Prima menţionare a unui port în Timişoara este făcută în jurul anului 1752 – portul Timişoara, din Iosefin. Anual se transporta pe Bega o cantitate impresionantă de mărfuri, unele produse agricole ajungeau până la Budapesta, Viena şi pe canalele Rin și Rhone, ajungând astfel până în Amsterdam.

Cu vaporul pe Bega, destinația: Viena
Dată
DISTRIBUIE
Ziua Inspecției Muncii marcată la Timișoara – MozaiQub
iulie 11, 2025
Inspecția Muncii este una dintre instituțiile-cheie în asigurarea respectării drepturilor angajaților și a obligațiilor legale ale angajatorilor. Anual, inspectoratele teritoriale desfășoară mii de controale în ...
Control la Aquatim după poluarea râului Bega – VoxQub
iulie 11, 2025
Autoritățile au demarat un control la Aquatim, operatorul regional de apă-canal din Timișoara, ca urmare a precipitațiilor abundente din ultimele zile, care au condus la ...
Muncă nedeclarată și amenzi mari în Caraș-Severin – VoxQub
iulie 11, 2025
Inspectoratul Teritorial de Muncă Caraș-Severin a desfășurat, în luna iunie, 175 de controale pentru verificarea respectării legislației muncii și a normelor de securitate.
Controale extinse la concediile medicale după creșterea cazurilor suspecte – VoxQub
iulie 11, 2025
Ministerul Sănătății anunță controale extinse la nivel național, după ce au fost identificate nereguli grave în eliberarea concediilor medicale, în special pentru afecțiuni minore.