Certificatul verde devine obligatoriu în Italia

Dată

Italia introduce de astăzi, 15 octombrie, certificatul digital Covid obligatoriu la locul de muncă, atât la stat, cât şi la privat. Deși peste 80% din populația ţării este vaccinată complet și 85% cel puțin cu prima doză, se anunţă proteste ale salariaților care nu sunt de acord cu această măsură. La Trieste a fost anunţată deja blocarea pe timp nedeterminat a portului. Vaccinarea devenise deja obligatorie pentru personalul medical şi certificatul sanitar pentru personalul didactic.
O problemă fără soluţie pe moment este cea a şoferilor de TIR-uri, care vin din ţările de est, inclusiv din România şi care nu deţin certificatul Covid, precum şi celor care s-au vaccinat cu Sputnik, nerecunoscut de autorităţile europene şi italiene. Angajaţii care nu se conformează acestei reguli riscă suspendarea salariului şi o amendă dacă sunt prinşi la serviciu fără prețiosul document. Ei nu pot invoca telemunca pentru a se sustrage, în timp ce angajatorii care nu fac controale riscă şi ei amenzi. Aproximativ 250.000 din cei peste 3 milioane de angajaţi din sectorul public nu sunt vaccinaţi, în timp ce în sectorul privat numărul nevaccinaților urcă la aproximativ 2 milioane din totalul celor 14 milioane de angajaţi.

DISTRIBUIE

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Emisiuni

Importanța colectării și reciclării pentru mediul înconjurător – MozaiQub

Colectarea este un proces important în susținerea unui mod de viață mai responsabil față de mediul înconjurător.
Emisiuni

Importanța păstrării tradițiilor – MozaiQub

Aproape sau la distanță, în timpuri mai liniștite sau marcate de incertitudine, sărbătorile ne aduc mereu mai aproape de familie, de credință, de chemarea de ...

Cum și pentru cine se face turism?

Cum și pentru cine se face turism?
Actualitate

Programul special de sărbători, la QubTV!

Urmărește programul special de sărbători, la QubTV!

Alte
știri