Dependenți de alimentele din import

Dată

România aduce din afară tot mai multe alimente. Importurile de produse agroalimentare au urcat la aproape 5 miliarde euro în prima jumătate a anului. Unele cereale vândute în afara țării sunt cumpărate înapoi, la prețuri mai mari. În timp ce fermierii reclamă că nu au spații pentru depozitarea producției, autoritățile promit sprijin pentru investiții.
În primul semestru, România a importat produse agroalimentare în valoare de peste 4 miliarde de euro. Cu peste jumătate de miliard de euro mai mult față de perioada similară a anului trecut, arată statisticile oficiale.
În categoria produselor agroalimentare, cele mai mari importuri au fost la porumb numai în prima jumătate a anului. Urmează carnea de porc și produsele de brutărie.
Pentru a reduce dependența de importuri, Ministerul Agriculturii vrea să le acorde fermierilor fonduri pentru investiții. Se dorește ca fermierii să aibă capacitate de depozitare şi procesare şi să vândă produse finite, cu mare valoare adăugată. Pentru această măsură s-au alocat 760 de milioane de euro pentru următorii doi ani. Această măsură va fi lansată din 8 octombrie.

DISTRIBUIE

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Emisiuni

Importanța colectării și reciclării pentru mediul înconjurător – MozaiQub

Colectarea este un proces important în susținerea unui mod de viață mai responsabil față de mediul înconjurător.
Emisiuni

Importanța păstrării tradițiilor – MozaiQub

Aproape sau la distanță, în timpuri mai liniștite sau marcate de incertitudine, sărbătorile ne aduc mereu mai aproape de familie, de credință, de chemarea de ...

Cum și pentru cine se face turism?

Cum și pentru cine se face turism?
Actualitate

Programul special de sărbători, la QubTV!

Urmărește programul special de sărbători, la QubTV!

Alte
știri