Sodiul este un mineral esențial regăsit în numeroase alimente, uneori în mod natural, alteori adăugat sub formă de sare în procesul de gătire sau de procesare, atât pentru gust, cât și pentru conservare. Sodiul are un rol esențial în funcția celulară a corpului, în controlul tensiunii arteriale și a altor mecanisme organice. El este important pentru echilibrarea nivelului de fluide din corp. Cu toate acestea,consumul excesiv de sare poate reduce cantitatea de energie pe care o pot produce celulele sistemului imunitar, împiedicându-le să funcţioneze normal, potrivit unui nou studiu. Consumul în exces de sare a fost legat anterior de multe probleme diferite ale organismului, între care hipertensiunea arterială şi un risc mai mare de accident vascular cerebral, insuficienţă cardiacă, osteoporoză, cancer de stomac şi boli de rinichi. Dacă sarea perturbă funcţionarea imunitară pentru o perioadă lungă de timp, ar putea conduce la boli inflamatorii sau autoimune în organism.
Consumul excesiv de sare poate afecta sistemul imunitar – VoxQub
Dată
- 13.08.21
DISTRIBUIE
Importanța colectării și reciclării pentru mediul înconjurător – MozaiQub
aprilie 30, 2024
Colectarea este un proces important în susținerea unui mod de viață mai responsabil față de mediul înconjurător.
Importanța păstrării tradițiilor – MozaiQub
aprilie 30, 2024
Aproape sau la distanță, în timpuri mai liniștite sau marcate de incertitudine, sărbătorile ne aduc mereu mai aproape de familie, de credință, de chemarea de ...
Programul special de sărbători, la QubTV!
aprilie 30, 2024
Urmărește programul special de sărbători, la QubTV!