Reducerea plumbului din alimente

Dată

Plumbul poate cauza neurotoxicitate asupra dezvoltării copiilor mici și probleme cardiovasculare și nefrotoxicitate la adulți, este concluzia cercetărilor făcute de Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentelor. Dacă plantele și animalele sunt supuse procesării alimentare, plumbul ajunge prin hrană în orgamismul uman. Comisia Europeană a a redus drastic nivelul maxim de plumb admis în diverse categorii de alimente precum organele comestibile, anumite alimente pentru sugari și copii de vârstă mică, sarea, ciupercile sălbatice ori vinul. De exemplu, potrivit noilor reglementări, nivelul maxim de plumb admis în lapte crud, lapte tratat termic și lapte destinat fabricării produselor pe bază de lapte este de 0,020 mg/kg. Pentru alimentele preparate pe bază de cereale și alimente pentru copii destinate sugarilor și copiilor de vârstă mică este tot 0,020 mg/kg. Pentru miere, 0,10 mg/kg, iar pentru carnea de bovine, ovine, porcine și păsări de curte cu excepția organelor 0,10 mg/kg.

DISTRIBUIE

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Emisiuni

Importanța colectării și reciclării pentru mediul înconjurător – MozaiQub

Colectarea este un proces important în susținerea unui mod de viață mai responsabil față de mediul înconjurător.
Emisiuni

Importanța păstrării tradițiilor – MozaiQub

Aproape sau la distanță, în timpuri mai liniștite sau marcate de incertitudine, sărbătorile ne aduc mereu mai aproape de familie, de credință, de chemarea de ...

Cum și pentru cine se face turism?

Cum și pentru cine se face turism?
Actualitate

Programul special de sărbători, la QubTV!

Urmărește programul special de sărbători, la QubTV!

Alte
știri