Reducerea plumbului din alimente

Dată

Plumbul poate cauza neurotoxicitate asupra dezvoltării copiilor mici și probleme cardiovasculare și nefrotoxicitate la adulți, este concluzia cercetărilor făcute de Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentelor. Dacă plantele și animalele sunt supuse procesării alimentare, plumbul ajunge prin hrană în orgamismul uman. Comisia Europeană a a redus drastic nivelul maxim de plumb admis în diverse categorii de alimente precum organele comestibile, anumite alimente pentru sugari și copii de vârstă mică, sarea, ciupercile sălbatice ori vinul. De exemplu, potrivit noilor reglementări, nivelul maxim de plumb admis în lapte crud, lapte tratat termic și lapte destinat fabricării produselor pe bază de lapte este de 0,020 mg/kg. Pentru alimentele preparate pe bază de cereale și alimente pentru copii destinate sugarilor și copiilor de vârstă mică este tot 0,020 mg/kg. Pentru miere, 0,10 mg/kg, iar pentru carnea de bovine, ovine, porcine și păsări de curte cu excepția organelor 0,10 mg/kg.

DISTRIBUIE

Producție

Studio

Transmisiuni

Actualitate

Guvernul a aprobat reducerea sporurilor bugetarilor – VoxQub

Guvernul a aprobat ordonanța de urgență care reduce sporurile acordate angajaților plătiți din fonduri publice. Conform noilor prevederi, sporul pentru condiții periculoase sau vătămătoare va ...
Actualitate

Agenda zilei, marți, 01.07.2025

Agenda zilei, marți, 01.07.2025
Actualitate

Traseu istoric inaugurat în zona montană a județului Gorj – VoxQub

Un nou traseu turistic cu temă istorică a fost amenajat în zona montană a județului Gorj, punând în valoare tranșeele folosite de Armata Română în ...
Actualitate

Micii fermieri obligați să folosească e-Factura de la 1 iulie – VoxQub

De la 1 iulie 2025, micii producători agricoli care aplică regimul special pentru agricultori trebuie să utilizeze sistemul RO e-Factura pentru vânzările către procesatori și ...

Alte
știri