Zeci de tone de carne de pasare din import au fost depistate cu salmonella. Importurile de carne de pui au crescut anul trecut cu peste 20%, iar Polonia este unul dintre principalii furnizori pentru țara noastră.
Potrivit legii, din fiecare lot de carne care urmează să fie vândut sunt extrase probe care ajung la laborator. În acest fel sunt descoperite eventualele contaminări, iar ulterior carnea este distrusă.
Medicii ne recomandă să fim atenți și la modul de pregătire al cărnii. Pe masa pe care vrem să tăiem și să pregătim carnea de pui să nu avem și alte produse pe care le mâncăm crude, precum legumele pentru salată. Bacteriile se pot transmite ușor mai ales prin picăturile de apă și pot fi distruse doar prin gătirea alimentelor la o temperatură ridicată, cel puțin 20 de minute. Este important să nu folosim același tocător și cuțit cu care am tăiat carnea și pentru alte alimente. Fie le spălăm foarte bine, fie folosim unele diferite.
Grijă la carnea de pui
Dată
- 15.07.21
DISTRIBUIE
Monitorizarea cu brățări a celor aflați sub control judiciar și arest la domiciliu – VOX
mai 8, 2024
Ministerul Afacerilor Interne propune modificarea legislaţiei pentru a permite monitorizarea cu brăţări electronice a persoanelor aflate sub control judiciar şi arest la domiciliu.
Alimentația sănătoasă: principii, beneficii și sfaturi practice – Rețeta Compensată
mai 8, 2024
Un stil de viață sănătos în general face referire la echilibrul existent între meniul săptămânal sănătos și alte activități care îți pun corpul în mișcare, ...
Importanța colectării și reciclării pentru mediul înconjurător – MozaiQub
mai 7, 2024
Reciclarea nu este un moft sau o tendință, ci este o problemă la care toți trebuie să contribuim pentru a găsi o rezolvare, de la ...