Grijă la carnea de pui

Dată

Zeci de tone de carne de pasare din import au fost depistate cu salmonella. Importurile de carne de pui au crescut anul trecut cu peste 20%, iar Polonia este unul dintre principalii furnizori pentru țara noastră.
Potrivit legii, din fiecare lot de carne care urmează să fie vândut sunt extrase probe care ajung la laborator. În acest fel sunt descoperite eventualele contaminări, iar ulterior carnea este distrusă.
Medicii ne recomandă să fim atenți și la modul de pregătire al cărnii. Pe masa pe care vrem să tăiem și să pregătim carnea de pui să nu avem și alte produse pe care le mâncăm crude, precum legumele pentru salată. Bacteriile se pot transmite ușor mai ales prin picăturile de apă și pot fi distruse doar prin gătirea alimentelor la o temperatură ridicată, cel puțin 20 de minute. Este important să nu folosim același tocător și cuțit cu care am tăiat carnea și pentru alte alimente. Fie le spălăm foarte bine, fie folosim unele diferite.

DISTRIBUIE

MARMOTA VIDEO Studio

MARMOTA VIDEO Clipuri si promovare

Centrul Medical Sanofam

Emisiuni

Povești cu cântec alături de Cătălin Voișian și Bogy Nagy – Povești cu Cântec

Cătălin Voișian este fondatorul formației Blues Doctors, iar Bogdan Bogy Nagy este una din cele răsunătoare voci ale Timişoarei, care a cântat cu multe trupe ...
Actualitate

Agenda zilei, vineri, 28.11.2025

Agenda zilei, vineri, 28.11.2025
Emisiuni

Libertatea amânată, ce a rămas din 1989 – MozaiQub

La Timișoara, orașul în care românii au strigat pentru prima dată „libertate”, cercetători, istorici și martori ai vremurilor s-au reunit într-un simpozion dedicat tocmai acestui ...
Actualitate

Studenții pot raporta anonime hărțuirea în universități – VoxQub

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România anunță un pas important în protecția studenților, proiectul de ordin care modifică Regulamentul-cadru privind funcționarea comisiilor de etică ...

Alte
știri