Grijă la carnea de pui

Dată

Zeci de tone de carne de pasare din import au fost depistate cu salmonella. Importurile de carne de pui au crescut anul trecut cu peste 20%, iar Polonia este unul dintre principalii furnizori pentru țara noastră.
Potrivit legii, din fiecare lot de carne care urmează să fie vândut sunt extrase probe care ajung la laborator. În acest fel sunt descoperite eventualele contaminări, iar ulterior carnea este distrusă.
Medicii ne recomandă să fim atenți și la modul de pregătire al cărnii. Pe masa pe care vrem să tăiem și să pregătim carnea de pui să nu avem și alte produse pe care le mâncăm crude, precum legumele pentru salată. Bacteriile se pot transmite ușor mai ales prin picăturile de apă și pot fi distruse doar prin gătirea alimentelor la o temperatură ridicată, cel puțin 20 de minute. Este important să nu folosim același tocător și cuțit cu care am tăiat carnea și pentru alte alimente. Fie le spălăm foarte bine, fie folosim unele diferite.

DISTRIBUIE

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Emisiuni

10 Mai, moștenirea regală a României – MozaiQub

Ziua de 10 Mai are o semnificație deosebită în istoria României, marcând trei evenimente importante: începutul domniei lui Carol I, proclamarea independenței față de Imperiul ...
Actualitate

Vestul țării duce lipsă acută de șoferi de camioane – VoxQub

Criza șoferilor de camioane se adâncește în vestul țării. În județul Arad, deficitul s-a dublat în ultimii doi ani, ajungând la aproximativ 1.500 de posturi ...
Actualitate

Cerșetorii revin în centrul Timișoarei – VoxQub

Cerșetoria a redevenit o problemă vizibilă în centrul Timișoarei, odată cu încălzirea vremii.
Actualitate

Elevii din clasele mici intră în febra testărilor – VoxQub

Evaluările Naționale pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a încep marți, 13 mai 2025, în toate școlile din România.

Alte
știri