Ziua mondială a siguranţei alimentare este marcată anual în 7 iunie pentru a atrage atenţia, a inspira acţiuni şi a ajuta la prevenirea, detectarea şi gestionarea riscurilor alimentare. Tema din acest an este “Salvează mâncare astăzi, pentru un mâine sănătos”. În anul 2020, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a adoptat o decizie referitoare la consolidarea eforturilor cu privire la siguranţa alimentelor pentru a reduce povara bolilor de origine alimentară. Păstrarea alimentelor în siguranţă este un proces complex care începe la fermă şi se încheie cu consumatorul. Prin Ziua Mondială a Siguranţei Alimentare, OMS lucrează la integrarea siguranţei alimentare în agenda publică şi la reducerea poverii bolilor de origine alimentară la nivel global.
Ziua mondială a siguranței alimentare
Dată
- 07.06.21
DISTRIBUIE
Importanța colectării și reciclării pentru mediul înconjurător – MozaiQub
aprilie 30, 2024
Colectarea este un proces important în susținerea unui mod de viață mai responsabil față de mediul înconjurător.
Importanța păstrării tradițiilor – MozaiQub
aprilie 30, 2024
Aproape sau la distanță, în timpuri mai liniștite sau marcate de incertitudine, sărbătorile ne aduc mereu mai aproape de familie, de credință, de chemarea de ...
Programul special de sărbători, la QubTV!
aprilie 30, 2024
Urmărește programul special de sărbători, la QubTV!