Ziua mondială a siguranței alimentare

Dată

Ziua mondială a siguranţei alimentare este marcată anual în 7 iunie pentru a atrage atenţia, a inspira acţiuni şi a ajuta la prevenirea, detectarea şi gestionarea riscurilor alimentare. Tema din acest an este „Salvează mâncare astăzi, pentru un mâine sănătos”. În anul 2020, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a adoptat o decizie referitoare la consolidarea eforturilor cu privire la siguranţa alimentelor pentru a reduce povara bolilor de origine alimentară. Păstrarea alimentelor în siguranţă este un proces complex care începe la fermă şi se încheie cu consumatorul. Prin Ziua Mondială a Siguranţei Alimentare, OMS lucrează la integrarea siguranţei alimentare în agenda publică şi la reducerea poverii bolilor de origine alimentară la nivel global.

DISTRIBUIE

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Emisiuni

10 Mai, moștenirea regală a României – MozaiQub

Ziua de 10 Mai are o semnificație deosebită în istoria României, marcând trei evenimente importante: începutul domniei lui Carol I, proclamarea independenței față de Imperiul ...
Actualitate

Vestul țării duce lipsă acută de șoferi de camioane – VoxQub

Criza șoferilor de camioane se adâncește în vestul țării. În județul Arad, deficitul s-a dublat în ultimii doi ani, ajungând la aproximativ 1.500 de posturi ...
Actualitate

Cerșetorii revin în centrul Timișoarei – VoxQub

Cerșetoria a redevenit o problemă vizibilă în centrul Timișoarei, odată cu încălzirea vremii.
Actualitate

Elevii din clasele mici intră în febra testărilor – VoxQub

Evaluările Naționale pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a încep marți, 13 mai 2025, în toate școlile din România.

Alte
știri