Ziua mondială a siguranței alimentare

Dată

Ziua mondială a siguranţei alimentare este marcată anual în 7 iunie pentru a atrage atenţia, a inspira acţiuni şi a ajuta la prevenirea, detectarea şi gestionarea riscurilor alimentare. Tema din acest an este „Salvează mâncare astăzi, pentru un mâine sănătos”. În anul 2020, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a adoptat o decizie referitoare la consolidarea eforturilor cu privire la siguranţa alimentelor pentru a reduce povara bolilor de origine alimentară. Păstrarea alimentelor în siguranţă este un proces complex care începe la fermă şi se încheie cu consumatorul. Prin Ziua Mondială a Siguranţei Alimentare, OMS lucrează la integrarea siguranţei alimentare în agenda publică şi la reducerea poverii bolilor de origine alimentară la nivel global.

DISTRIBUIE

Expoziția Traian Vuia

Gala Poveste FOLK

Centrul Medical Sanofam

Actualitate

Agenda zilei, 04.11.2025

Agenda zilei, 04.11.2025
Emisiuni

Respectul la români: manipulările, interpretările și exagerările – QubArena

Ce se întâmplă când nu cunoști istorie și nu înțelegi sensul real al cuvintelor limbii române. În această seară la QubArena - Adrian Kali alături ...
Actualitate

Patru noi rase de oi românești, aproape de omologare oficială – VoxQub

România se pregătește să își îmbogățească zestrea genetică în zootehnie, odată cu omologarea a patru noi rase de ovine: Bălă, Brează, Bucălae și Oacheșă. Acestea ...
Actualitate

Telecabina de la Cetatea Devei, oprită temporar – VoxQub

Telecabina care urcă spre Cetatea Devei a fost oprită temporar, în urma unei defecțiuni tehnice depistate la instalația de transport pe cablu. Autoritățile au anunțat ...

Alte
știri