Ziua mondială a siguranţei alimentare este marcată anual în 7 iunie pentru a atrage atenţia, a inspira acţiuni şi a ajuta la prevenirea, detectarea şi gestionarea riscurilor alimentare. Tema din acest an este „Salvează mâncare astăzi, pentru un mâine sănătos”. În anul 2020, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a adoptat o decizie referitoare la consolidarea eforturilor cu privire la siguranţa alimentelor pentru a reduce povara bolilor de origine alimentară. Păstrarea alimentelor în siguranţă este un proces complex care începe la fermă şi se încheie cu consumatorul. Prin Ziua Mondială a Siguranţei Alimentare, OMS lucrează la integrarea siguranţei alimentare în agenda publică şi la reducerea poverii bolilor de origine alimentară la nivel global.

Ziua mondială a siguranței alimentare
Dată
DISTRIBUIE
Căldura extremă devine un risc real la locul de muncă – VoxQub
iulie 4, 2025
Valurile de căldură extremă nu mai sunt o excepție, ci o constantă a verilor din ce în ce mai severe. În sectoare precum construcțiile, transportul ...
UE propune reducerea emisiilor cu 90% până în 2040 – VoxQub
iulie 4, 2025
Comisia Europeană a propus un nou obiectiv climatic: reducerea cu 90% a emisiilor nete de gaze cu efect de seră până în 2040, comparativ cu ...
Mii de români riscă să rămână fără asigurare medicală – VoxQub
iulie 4, 2025
Guvernul pregătește o decizie care ar putea lăsa fără asigurare de sănătate zeci de mii de români. Persoanele aflate în întreținerea familiei, soți, soții sau ...
Trei oferte pentru autobuze electrice noi în Timișoara – VoxQub
iulie 4, 2025
Trei companii au depus oferte în cadrul licitației lansate de Primăria Timișoara pentru achiziția a 30 de autobuze electrice de 10 metri, printr-un proiect finanțat ...