În Timișoara și în regiunea de vest vor fi testate mai multe măsuri în cadrul unui proiect internațional al cărui scop este limitarea pierderilor și a risipei de alimente la nivel european. În proiect sunt implicați 29 de parteneri din 10 țări europene. Vor fi 23 de soluții, testate ulterior de trei regiuni, în cadrul unor acțiuni pilot, fiecare dedicată unui lanț valoric: un program dedicat segmentului de legume și salate pregătite în Spania, un program concentrat pe carne și pește în Danemarca și unul care analizează lanțul valoric al pâinii în Slovacia. Regiunea de vest a României va fi implicată ulterior în faza de dezvoltare și promovare a unor seturi de bune practici, alături de Valencia, Budapesta, Linz, Plovdiv și Halandri. Cu sprijinul Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest, partener asociat în proiect, soluțiile adoptate vor fi implementate în lanțurile agroalimentare ale regiunii.

Cum combatem risipa de mâncare?
Dată
DISTRIBUIE
Sanofam deschide ușile pentru sănătate – MozaiQub
septembrie 2, 2025
Clinica Sanofam organizează Zilele Porților Deschise, un eveniment dedicat tuturor celor care doresc să afle mai multe despre îngrijirea sănătății, să exploreze facilitățile unei clinici ...
Salonul Traian Vuia 2025, inovație și viitor în Timișoara – MozaiQub
septembrie 2, 2025
Clinica Sanofam organizează Zilele Porților Deschise, un eveniment dedicat tuturor celor care doresc să afle mai multe despre îngrijirea sănătății, să exploreze facilitățile unei clinici ...
Salonul Internațional de Invenții și Inovații „Traian Vuia” la cea de-a 11-1 editie – VoxQub
septembrie 2, 2025
Timișoara va deveni, între 3 și 4 octombrie 2025, centrul inovației, cu ocazia celei de-a 11-a ediții a Salonului Internațional de Invenții și Inovații „Traian ...