Proiectul „Sarmale, oale și taclale” readuce în prim-plan tradițiile culinare din Banat, combinând poveștile din bucătăriile de acasă cu reinterpretări moderne ale rețetelor clasice. La cea mai recentă întâlnire, participanții au descoperit cum se preparau sarmalele în oale de lut și cum pot fi adaptate astăzi , cu noi ingrediente sau condimente, fără să-și piardă identitatea gastronomică.
Gusturi vechi și povești noi în Banat – MozaiQub
Dată
DISTRIBUIE
Respectul la români – de la informare la dezinformare – QubArena
noiembrie 17, 2025
Dispariția respectului față de adevăr are consecințe grave pentru toți mai devreme sau mai târziu. În ediția de astăzi a emisiunii QubArena vorbesc despre informare ...
Platforma REGES-ONLINE avansează lent în Timiș – VoxQub
noiembrie 17, 2025
Trecerea angajatorilor din Timiș la platforma digitală REGES-ONLINE înaintează greu, deși sistemul va deveni obligatoriu până la finalul anului 2025.
Municipalitatea caută soluții pentru orele de dans ale elevilor – VoxQub
noiembrie 17, 2025
Primăria Timișoara caută o soluție rapidă pentru elevii Secției de Coregrafie de la Liceul de Artă, după ce profesorii au semnalat că actuala sală nu ...
Ișalnița se pregătește să stingă definitiv motoarele – VoxQub
noiembrie 17, 2025
Termocentrala Ișalnița, una dintre cele mai vechi unități energetice din Oltenia, va opri producția la începutul anului viitor, după mai bine de șase decenii în ...



