Pericolul din alimente – știm ce mâncăm? – Rețeta Compensată

Dată

Aditivii alimentari , E-urile cum știm cu toții sunt substanțe folosite de mult timp în prepararea alimentelor, chiar dacă astăzi unii dintre vechii aditivi nu mai intră în această categorie. Ei pot avea rol de conservanți, amplificatori de aromă coloranți, antioxidanti, corectori de aciditate, emulgatori, stabilizatori, agenți de îngroșare, agenți de afânare, indulcitori, sau agenți antiaglomeranți
Mulți aditivi alimentari au fost dezvoltați de-a lungul timpului pentru a satisface nevoile producției de alimente la scară mare. În industria alimentara sunt folosiți în procesul de prelucrare a alimentelor un numar de peste 3000 de aditivi, nu toți însă…. oferă beneficii nutriționale. Care sunt E-urile ce trebuie evitate cu orice preț aflăm ne spune Profesor Doctor-Emilian Popovici-medic primar epidemiolog în emisiunea Rețeta Compensată.

DISTRIBUIE

Producție

Studio

Transmisiuni

Actualitate

Guvernul respinge creșterea vârstei standard de pensionare – VoxQub

Guvernul a clarificat oficial că nu există în prezent discuții sau planuri de creștere a vârstei standard de pensionare.
Actualitate

Pregătiri pentru iarna 2024-2025 la Craiova – VoxQub

Termo Urban, furnizorul de energie termică din Craiova, anunță că va începe umplerea instalațiilor de termoficare cu apă începând cu 22 septembrie, pentru pregătirea sezonului ...
Actualitate

Salvamont Hunedoara beneficiază de trusă medicală completă – VoxQub

Serviciul Public Județean Salvamont Hunedoara a primit recent o trusă medicală complet echipată, în cadrul unui proiect național dedicat sprijinirii activității de salvare montană.
Actualitate

Bastionul Theresia se transformă în centru HORECA – VoxQub

Secția de Arte a Bibliotecii Județene și Centrul de Informare Turistică din Bastionul Theresia din Timișoara vor fi relocate, iar spațiile eliberate vor fi alocate ...

Alte
știri