Pericolul din alimente – știm ce mâncăm? – Rețeta Compensată

Dată

Aditivii alimentari , E-urile cum știm cu toții sunt substanțe folosite de mult timp în prepararea alimentelor, chiar dacă astăzi unii dintre vechii aditivi nu mai intră în această categorie. Ei pot avea rol de conservanți, amplificatori de aromă coloranți, antioxidanti, corectori de aciditate, emulgatori, stabilizatori, agenți de îngroșare, agenți de afânare, indulcitori, sau agenți antiaglomeranți
Mulți aditivi alimentari au fost dezvoltați de-a lungul timpului pentru a satisface nevoile producției de alimente la scară mare. În industria alimentara sunt folosiți în procesul de prelucrare a alimentelor un numar de peste 3000 de aditivi, nu toți însă…. oferă beneficii nutriționale. Care sunt E-urile ce trebuie evitate cu orice preț aflăm ne spune Profesor Doctor-Emilian Popovici-medic primar epidemiolog în emisiunea Rețeta Compensată.

DISTRIBUIE

Expoziția Traian Vuia

Gala Poveste FOLK

Centrul Medical Sanofam

Emisiuni

Zece ani de reforme care nu au vindecat nimic – MozaiQUB

30 octombrie 2015. 64 de oameni au murit, peste 180 au fost răniți. În câteva minute, tot ce ar fi trebuit să le protejeze viața, ...
Actualitate

Toate grupurile CE Oltenia vor funcționa iarna aceasta – VoxQub

Toate cele cinci grupuri pe cărbune ale Complexului Energetic Oltenia vor rămâne operaționale pe durata iernii 2025–2026.
Actualitate

Deșeuri neridicate în mai multe localități din Gorj – VoxQub

Locuitorii din Cătunele și Turcinești au rămas cu gunoiul la ușă în ultimele zile, după ce operatorul anterior s-a retras din cauza lipsei de personal.
Actualitate

Lucrările la Școala Generală 30 din Timișoara vor fi reluate – VoxQub

Investițiile la Școala Generală nr. 30 din zona Soarelui din Timișoara vor fi reluate după semnarea unui nou contract cu un constructor.

Alte
știri