Aditivii alimentari , E-urile cum știm cu toții sunt substanțe folosite de mult timp în prepararea alimentelor, chiar dacă astăzi unii dintre vechii aditivi nu mai intră în această categorie. Ei pot avea rol de conservanți, amplificatori de aromă coloranți, antioxidanti, corectori de aciditate, emulgatori, stabilizatori, agenți de îngroșare, agenți de afânare, indulcitori, sau agenți antiaglomeranți
Mulți aditivi alimentari au fost dezvoltați de-a lungul timpului pentru a satisface nevoile producției de alimente la scară mare. În industria alimentara sunt folosiți în procesul de prelucrare a alimentelor un numar de peste 3000 de aditivi, nu toți însă…. oferă beneficii nutriționale. Care sunt E-urile ce trebuie evitate cu orice preț aflăm ne spune Profesor Doctor-Emilian Popovici-medic primar epidemiolog în emisiunea Rețeta Compensată.

Pericolul din alimente – știm ce mâncăm? – Rețeta Compensată
Dată
DISTRIBUIE
10 Mai, moștenirea regală a României – MozaiQub
mai 9, 2025
Ziua de 10 Mai are o semnificație deosebită în istoria României, marcând trei evenimente importante: începutul domniei lui Carol I, proclamarea independenței față de Imperiul ...
Vestul țării duce lipsă acută de șoferi de camioane – VoxQub
mai 9, 2025
Criza șoferilor de camioane se adâncește în vestul țării. În județul Arad, deficitul s-a dublat în ultimii doi ani, ajungând la aproximativ 1.500 de posturi ...
Cerșetorii revin în centrul Timișoarei – VoxQub
mai 9, 2025
Cerșetoria a redevenit o problemă vizibilă în centrul Timișoarei, odată cu încălzirea vremii.
Elevii din clasele mici intră în febra testărilor – VoxQub
mai 9, 2025
Evaluările Naționale pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a încep marți, 13 mai 2025, în toate școlile din România.