Știri Qub – Raport al Comisiei Europene

Dată

Aproximativ 9% din produsele prezentate ca fiind la fel în întreaga Uniune Europeană aveau în realitate o compoziţie diferită, deși ambalajul era același, arată a doua parte a unei comparații de calitate realizate de Comisia Europeană. Scopul studiului a fost să afle dacă diferenţele din compoziţia produselor alimentare pot fi percepute de simţurile umane. Raportul a arătat că diferenţele în produsele alimentare nu au urmat un model geografic. Rezultatele demonstrează că diferenţele senzoriale sunt clar vizibile acolo unde există diferenţe mari în compoziţia produsului. De exemplu, conţinutul de zahăr din cerealele pentru micul dejun poate fi perceput dacă se influențează dulceaţa generală a produsului. În schimb, atunci când diferenţele compoziţionale erau mici, experţii nu le-au putut percepe. Spre exemplu, variaţii mai mici ale conţinutului de grăsime din chipsurile de cartofi. Într-o primă etapă, această analiză se bazează pe informaţiile care apar pe etichetele produselor şi pe aspectul părţii din faţă a lor. În conformitate cu legislaţia UE, comercializarea unui produs ca fiind identic cu cel comercializat într-un alt stat membru, chiar dacă acesta are o compoziţie sau caracteristici semnificativ diferite, ar putea induce în eroare consumatorii în mod abuziv.

DISTRIBUIE

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Emisiuni

Importanța colectării și reciclării pentru mediul înconjurător – MozaiQub

Colectarea este un proces important în susținerea unui mod de viață mai responsabil față de mediul înconjurător.
Emisiuni

Importanța păstrării tradițiilor – MozaiQub

Aproape sau la distanță, în timpuri mai liniștite sau marcate de incertitudine, sărbătorile ne aduc mereu mai aproape de familie, de credință, de chemarea de ...

Cum și pentru cine se face turism?

Cum și pentru cine se face turism?
Actualitate

Programul special de sărbători, la QubTV!

Urmărește programul special de sărbători, la QubTV!

Alte
știri