Cea mai lungă pârtie de schi din România

Dată

Cea mai lungă pârtie din România, Pârtia Semenic-Văliug s-a deschis și are o lungime de 5,6 kilometri. Iubitorii de schi au și transportul cu autobuzul asigurat de la baza pârtiei până în stațiunea Semenic, iar dificultatea pârtiei este una medie.
Sunt două variante pregătite: varianta A, cu început din pârtia Slalom Uriaș, și varianta B, ce se desprinde din partia Crucea de brazi, mai sus de cabana Prietenii Munților. Ambele variante au porțiunea finală comună. Proiectul de dezvoltare a zonei turistice Semenic-Crivaia prevede și realizarea unei telegondole cu o lungime de aproximativ 4 kilometri.
Returul în stațiunea Semenic se face cu două autobuze din aproximativ 30 în 30 de minute, care funcționează pe principiul primul venit, primul servit. Plecarea autobuzelor se face din parcarea Ponton Casa Baraj, ce este în curba de dinainte de pârtia de schi, la 100 metri de aceasta. Intervalul de lucru este 09:30-16:30. Această metodă de transport cu autocare sau microbuze este una temporară, până când va fi pusă gondola în funcțiune și Muntele Semenic va deveni un domeniu schiabil. Atenție, însă la orientare, condițiile meteo și tehnica de schi. Fiecare schior face coborârea pe proprie răspundere, această pârtie nefiind supravegheată de echipa Salvamont. Pârtiile sunt bătute, dar proiectul privind domeniul schiabil Semenic este în desfășurare și mai durează până când gondola, tunurile de zăpadă și cele necesare vor fi montate.

DISTRIBUIE

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Emisiuni

Importanța colectării și reciclării pentru mediul înconjurător – MozaiQub

Colectarea este un proces important în susținerea unui mod de viață mai responsabil față de mediul înconjurător.
Emisiuni

Importanța păstrării tradițiilor – MozaiQub

Aproape sau la distanță, în timpuri mai liniștite sau marcate de incertitudine, sărbătorile ne aduc mereu mai aproape de familie, de credință, de chemarea de ...

Cum și pentru cine se face turism?

Cum și pentru cine se face turism?
Actualitate

Programul special de sărbători, la QubTV!

Urmărește programul special de sărbători, la QubTV!

Alte
știri