Scumpiri la alimente, energie şi carburanţi

Dată

Noi scumpiri la mâncare, energie și carburanți sunt preconizate, cel puţin până la vară, când s-ar putea atinge vârful inflaţiei, spun economiştii Băncii Naţionale.
Specialiştii estimează că preţurile vor creşte treptat, astfel că în iunie am putea avea o inflaţie de 8,6%, peste cea de 8,2% din decembrie anul trecut. Abia spre finele anului acesta media scumpirilor la produse şi servicii ar ajunge la sub 6%.
Scumpirile din facturi şi de pe rafturi afectează mult bugetul unei familii. Din totalul veniturilor din salarii ale unei familii medii din România, adică 4940 de lei, peste 60% se duc pe cheltuieli de consum. Sunt bani daţi pentru mâncare, facturi, carburanţi şi ce mai e nevoie pentru casă.
Autorităţile au anunțat că vor aplica noi reduceri de la 1 februarie, care să mai reducă din șocurile scumpirilor la electricitate și gaze.

DISTRIBUIE

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Emisiuni

Importanța colectării și reciclării pentru mediul înconjurător – MozaiQub

Colectarea este un proces important în susținerea unui mod de viață mai responsabil față de mediul înconjurător.
Emisiuni

Importanța păstrării tradițiilor – MozaiQub

Aproape sau la distanță, în timpuri mai liniștite sau marcate de incertitudine, sărbătorile ne aduc mereu mai aproape de familie, de credință, de chemarea de ...

Cum și pentru cine se face turism?

Cum și pentru cine se face turism?
Actualitate

Programul special de sărbători, la QubTV!

Urmărește programul special de sărbători, la QubTV!

Alte
știri