Salvamontul în permanență în stațiunile din Caraș-Severin

Dată

Pe întreaga perioadă a sezonului de iarnă, serviciile Salvamont vor asigura efective de salvatori montani dimensionate adecvat, astfel încât să se reușească intervenția cu operativitate, în această perioadă.
În județul Caraș-Severin, salvamontiștii asigură permanența în stațiunile Semenic, Muntele Mic și chiar în Băile Herculane, deși acolo nu există pârtii de schi, dar sunt numeroase situații de accidentări sau rătăciri pe trasee.
Șeful Serviciul Public Județean Salvamont-Salvaspeo Caraș-Severin, Cornel Galescu, recomandă turiștilor să acorde atenție echipamentului și să se concentreze pe pârtii, mai ales când condițiile meteorologice nu sunt favorabile, cum ar fi vânt sau ceață, ce poate reduce vizibilitatea.
Echipele Salvamont sunt singurele structuri care dețin competența legală, personal pregătit profesional și atestat pentru a interveni în soluționarea accidentelor montane, în care sunt implicate persoane cu afecțiuni medicale. Acestea pot fi alertate prin Sistemul Național Unic de Urgență 112 și prin intermediul Dispeceratului Național Salvamont la numărul de telefon 0372126668.

DISTRIBUIE

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Emisiuni

Importanța colectării și reciclării pentru mediul înconjurător – MozaiQub

Colectarea este un proces important în susținerea unui mod de viață mai responsabil față de mediul înconjurător.
Emisiuni

Importanța păstrării tradițiilor – MozaiQub

Aproape sau la distanță, în timpuri mai liniștite sau marcate de incertitudine, sărbătorile ne aduc mereu mai aproape de familie, de credință, de chemarea de ...

Cum și pentru cine se face turism?

Cum și pentru cine se face turism?
Actualitate

Programul special de sărbători, la QubTV!

Urmărește programul special de sărbători, la QubTV!

Alte
știri