Programa pentru Bacalaureat 2022

Dată

Ministerul Educaţiei a anunţat programa pentru examenul de Bacalaureat din 2022, care este în mare parte cea aprobată în 2021, de la fiecare disciplină care se învaţă în anul terminal, au fost eliminate însă anumite conţinuturi.
Astfel că, la Limba şi literatura română nu apar autori precum Eugen Lovinescu, Titu Maiorescu, Marin Preda, Nichita Stănescu şi Marin Sorescu. La istorie, elevii vor trebui să pregătească teme din 4 domenii, printre care se află romanitatea românilor în viziunea istoricilor, secolul XX: între democraţie şi totalitarism, respectiv Constituţiile României.
Pentru clasele terminale din învăţământul liceal, anul şcolar are 32 de saptamani de cursuri şi se va încheia la data de 27 mai 2022.
Perioada de înscriere pentru sesiunea de vară începe din 23 mai. În perioada 6-15 iunie se vor evalua competenţele lingivistice, respectiv cele digitale, iar în perioada 20-23 iunie se vor desfăşura probele scrise.
Rezultatele finale vor fi afişate în 1 iulie, după perioada de depunere şi rezolvare a contestaţiilor.

DISTRIBUIE

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Emisiuni

Importanța colectării și reciclării pentru mediul înconjurător – MozaiQub

Colectarea este un proces important în susținerea unui mod de viață mai responsabil față de mediul înconjurător.
Emisiuni

Importanța păstrării tradițiilor – MozaiQub

Aproape sau la distanță, în timpuri mai liniștite sau marcate de incertitudine, sărbătorile ne aduc mereu mai aproape de familie, de credință, de chemarea de ...

Cum și pentru cine se face turism?

Cum și pentru cine se face turism?
Actualitate

Programul special de sărbători, la QubTV!

Urmărește programul special de sărbători, la QubTV!

Alte
știri