Lucrări de extindere la Școala „Mircea Eliade” din Craiova

Dată

Au început lucrările pentru extinderea Şcolii gimnaziale „Mircea Eliade” din Craiova. În prezent, se văd săpăturile făcute pentru turnarea unei noi clădiri de peste 590 de mp care va avea laboratoare, bibliotecă, sală de sport cu vestiare, dușuri, grupuri sanitare, dar şi săli de clasă. Noua clădire ar trebui să fie gata în maximum doi ani.
Extinderea unității de învățământ face parte din poiectul ”Îmbunătățirea infrastructurii educaționale din municipiul Craiova”. Şantierul pentru extinderea școlii a început în luna octombrie 2021. A fost nevoie de unele lucrări la partea de canalizare, şi s-a săpat pentru a face fundaţia clădirii. Termenul pentru execuţia lucrărilor este de 24 de luni. Şcoala face parte şi dintr-un proiect pilot al Primăriei Craiova care implică amenajarea unui perete verde vertical, care ar costa aproximativ 86.000 de euro.
Peretele va avea 88 metri pătraţi , respectiv 11 metri înălţime şi 8 metri lăţime, unde se vor pune peste 13 metri cubi de pământ pentru montarea plantelor şi un sistem de irigaţii. Plantele care vor fi montate pe perete trebuie să fie cu frunze permanente şi în sezonul rece, după cum se solicită în caietul de sarcini. Directorul unităţii şcolare spune că acest perete va fi montat pe partea spre noua clădire, care acum este în stadiul de şantier.

DISTRIBUIE

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Emisiuni

Tranzy, aplicația prin care timișorenii pot urmări în timp real mijloacele de transport în comun – VOX

Călătorii care circulă cu mijloacele de transport în comun din Timișoara au la dispoziție o nouă aplicație mobilă. Platforma tranzi.ai a fost pusă gratuit la ...
Emisiuni

Petrecere pe vapor pe Bega cu anonimTM și britanicii DJ Suv și K-JAH – Povești cu Cântec

Timișoara a fost gazda unei petreceri inedite desfășurate pe vaporul Pelican pe Bega, evenimentul pus la cale de către brandul de petrecri anonimTM având oaspeți ...
Informații Utile

Agenda zilei, vineri, 17 mai 2024

Agenda zilei, vineri, 17 mai 2024
Emisiuni

Destinații turistice de vizitat în România – MozaiQub

De la cascade spectaculoase la palate de poveste şi peisaje de neuitat, oferta turistică a României este mai bogată decât poate părea la prima vedere.

Alte
știri