Respectarea drepturilor persoanelor cu dizabilități

Dată

După luni de zile de muncă și de discuții cu persoane cu dizabilități, precum și cu ONG-uri care le apără drepturile, s-a depus la Parlament o inițiativă legislativă pentru modificarea legii privind drepturile persoanelor cu dizabilități.
Printre modificări se numără crearea de alternative pentru a evita instituționalizarea prin dezvoltarea de servicii în comunitate, de îngrijire și asistență la domiciliu sau în familia extinsă, eliminarea contribuției pe care persoanele cu dizabilități instituționalizate sunt obligate să o plătească centrului în care sunt instituționalizați, centru care deja primește bani publici pentru întreținerea acestor persoane. De asemenea, se creează posibilități pentru acordarea certificatului de încadrare în grad pe termen nelimitat și pentru copiii cu dizabilități, în condițiile în care, în prezent, această posibilitate nu există pentru copii, ci doar pentru adulți, indiferent de gravitatea condiției copilului și chiar dacă acesta suferă de o boală incurabilă pentru care primește îngrijiri.
Proiectul este unul extrem de important pentru societatea românească, pentru că vizează respectarea drepturilor celor mai vulnerabili cetățeni.

DISTRIBUIE

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Emisiuni

Importanța colectării și reciclării pentru mediul înconjurător – MozaiQub

Colectarea este un proces important în susținerea unui mod de viață mai responsabil față de mediul înconjurător.
Emisiuni

Importanța păstrării tradițiilor – MozaiQub

Aproape sau la distanță, în timpuri mai liniștite sau marcate de incertitudine, sărbătorile ne aduc mereu mai aproape de familie, de credință, de chemarea de ...

Cum și pentru cine se face turism?

Cum și pentru cine se face turism?
Actualitate

Programul special de sărbători, la QubTV!

Urmărește programul special de sărbători, la QubTV!

Alte
știri